Leven nu

Weekend


Man heeft dit weekend een dag extra, zijn werkweek begint pas weer op dinsdag. Vrijdagavond was dus het begin van een zee aan tijd. Na zijn werk heeft hij sushi’s meegebracht. Intussen heb ik ervoor gezorgd dat het huis warm is, de kaarsjes branden, de glaasjes klaarstaan en de fles wijn in de koeler. Bij thuiskomst nestelen we ons op de bank. Ik heb zo’n honger dat ik het bord met sushi’s wel op mijn schoot wil nemen en alles voor mezelf wil houden. Daar steekt Man een stokje voor, hij wil ook wat eten. Het boek binnen handbereik, genieten we ‘de avond’. Maar van lezen komt niet veel terecht, al vroeg gaan we slapen. De week was, vooral voor Man, heel druk.
Op zaterdag bijtijds uit bed, ik heb een afspraak. Met Vriendin ter ondersteuning mee naar een cursus ‘Beginners iPad’. Een cursus waarvoor, vooral mensen die al wat ouder zijn, zich hebben ingeschreven. Zij zijn misschien een beetje gewend om op een pc te e-mailen en op het World Wide Web te surfen, maar een iPad gebruiken is toch anders en zij hebben moeite met het zich eigen maken van dat gebruik. De jongeman heeft een technisch verhaal. Hij houdt er geen rekening mee dat het voor deze mensen abracadabra is en hij zijn woordgebruik eigenlijk moet aanpassen. Voor hem is de materie ‘gesneden koek’ en hij gaat dan ook met de snelheid van een Thalys door dat uur heen. Na afloop diepe zuchten, verwarde en ook een paar boze blikken. Men snapt er niets van en er is geen tijd om op vragen in te gaan, de volgende groep staat al klaar. Teleurstellend dat het zo loopt. Deze mensen zullen op een andere manier kennis moeten verwerven en ook in de handigheid in het gebruik van de iPad. Waarschijnlijk kloppen zij aan bij hun kinderen of bij vrienden. Misschien zijn er zelfs bij die met hun nieuwe aankoop teruggaan naar de winkel om hulp te vragen. Hopelijk daar niet alleen van die ‘jonge snelle mannen’ die geen inlevingsvermogen hebben, maar personeel dat bereid is hulp te bieden.
Zaterdagmiddag tijd om te lezen. ‘s Avonds gaan we naar een vriendin, zij wordt 60 jaar en geeft een etentje. We hebben een leuke avond. Ruim na middernacht rollen Man en ik het bed weer in. Vandaag lezen, een beetje rommelen in huis en zoals bijna iedere zondag heeft Man een heerlijke lunch gemaakt.

Wij hoeven niets vandaag en na vandaag nóg een vrije dag. Hoe we die invullen zien we morgen wel.

6 gedachten over “Weekend

  1. Wat jammer dat die cursus voor de ipad een fiasco was doordat ze er veel te snel doorheen gingen. Niet erg veel wijzer geworden dus…:-(
    Vandaag een lees/rommeldag gehad en nog een vrije dag in het vooruitzicht,geniet ervan! x

    Like

  2. Leuk dat je mijn blog weer hebt gelezen Mieke! Heb vandaag nog niet meer dan 't blogje gedaan. Wilko heeft voor lunch en avondeten (overigens allebei heerlijk!!) gezorgd. Heb ook wat rust onder het dekentje nodig! Het boek ligt er, maar….ook morgen Mieke 🙂 xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s