Leven nu

Wereldhuis 2


Met zus naar de kringloopwinkel geweest, gevestigd in een oude school. Ik heb er al eens eerder over geschreven. Man en zwager gaan ook mee. Snuisterijen, boeken, lampen en meubels te over. Lastig is het om dingen te laten staan, ik word er heel hebberig. Heb ik een poos geleden in huis van alles opgeruimd en ook jaren geleden al het een en ander weggegeven en zelfs al staat er, met de verhuizing over een aantal maanden in het verschiet, weer een ‘weggeef’ doosje klaar, tóch weer naar de kringloopwinkel. Zus vatte het kort en bondig samen: ‘wij zijn niet meer te redden’. Ik kan me bij die uitspraak alleen maar aansluiten. Waarschijnlijk zijn we behept met een speciaal soort gen dat ervoor zorgt dat wij, hoe dan ook, naar kringloopwinkels moeten gaan en daar dan natuurlijk ook iets moeten kopen. Dit keer kocht ik deze kop en schotels.
Daarna nog naar een ander adres. Een klein houten gebouw met een afdak eraan vast gebouwd en wat staan en hangen en liggen daar mooie spullen. Kocht er een beeld van Maria. Ik ben katholiek opgevoed, maar heb me al vroeg onttrokken aan alle opgelegde idiote wetten, voorgeschreven door de kerk. Wel kan de pracht en praal van kerken en beelden me bekoren, vandaar dat ik jullie deze aankoop wil laten zien.
Maria staat op de vensterbank en houdt de reuring op straat en alles wat er in de woonkamer gebeurt in de gaten.
Nu zijn Man en ik nog op zoek naar een (grote) oude linnenkast voor in het nieuwe huis. Daar gaat ons serviesgoed in. Borden en schalen, kop en schotels, kommen en bekers. Alles gekocht of uit de erfenis van familie én, hoe kan het anders, uit de kringloopwinkel.

8 gedachten over “Wereldhuis 2

 1. Leuk geschreven Ellie! In het verleden kwam ik ook vaak in kringloopwinkels en rommelmarkten,tegenwoordig eigenlijk nooit meer.En waarom niet? Wel ik kom ook met van alles en nog wat thuis, kan het er beter maar heenbrengen. 🙂

  Like

 2. Leuk stukje Ellie! We zijn inderdaad niet te redden! Het gen (van mam denk ik!) is ons meegegeven, en ook onze dochter heeft iets v.d. Schmitzen overgenomen. Zij slentert ook graag in kringloopwinkels en op markten.
  Toch leuk als je hiervan kunt genieten, genieten is toch ons motto!
  Ik heb vroeger met de kinderen op markten gestaan en ook dat was enig om te doen. Het gedrag van afpingelen heb ik daar geleerd.
  Wat we nu teveel hebben, gaat weer terug voor de verkoop. De volgende klanten kunnen dan weer opnieuw genieten… En wij gaan ook weer…
  Tot dan!
  Zus Miet

  Like

 3. Dank voor het compliment, leuk dat je de blog hebt gelezen Miet! Ja, Catelijne is ook 'besmet' en onze nichtjes Carola, Floor en Klaartje hebben er ook iets van meegekregen! Leuk dat het zo 'in' is in onze familie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s