Herinneringen

Kruimels


Wij eten taart bij vrienden. Er is een donkere chocolade taart met als versiering grote witte merinques. Ook op tafel ander snoepgoed en een dun bosbessentaartje met boterkruimels erop.
Moeder staat aan het aanrecht, schort voor. Ik zit aan tafel en kijk naar haar. Op het aanrecht een pakje boter, een pan, een plastic pot met geel deksel waarin de suiker, nog een pot met daarin bloem en een pak custard. Moeder smelt de boter en doet de bloem, de suiker en de custard erbij. Een mixer heeft zij niet, met de hand kneedt zij tot er kruimels overblijven. Zij zet de pan in een boodschappentas. Die moet ik naar de bakker brengen, hij bakt er dan een vlaai van gevuld met gele pudding. 
De tas hangt aan het stuur van mijn fiets en als ik uit het zicht van mijn moeder ben begint het snoepen. De grootste kruimels haal ik eruit om op te eten, het zijn er heel wat. Weer thuis was ik stiekem mijn plakkerige handen. Een beetje misselijk ben ik wel.

4 gedachten over “Kruimels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s