Leven nu

Favoriet


Kasten vol, zoveel favoriete auteurs. Ook nog zoveel waar ik nieuwsgierig naar ben en iets van wil lezen. Met de neus in de boeken, een noodzakelijk kwaad. Voor mij nodig om in de soms overheersende drukte en geluiden overeind te blijven. Het klinkt misschien zwaar, toch benadert het ‘mijn’ realiteit. 
 
Ik ben selectief, niet elk genre, niet elke auteur. Geen fantasy of horror, maar ik lees graag een autobiografie of een roman. Ook gedichtenbundels en kunstboeken staan in de kast!
Een bekentenis waarbij het schaamrood op mijn wangen, moet ik ook doen. Jarenlang heb ik geen Nederlandse auteurs gelezen. ‘Onbekend is onbemind’, zou het daarmee te maken hebben gehad? Ik kan er geen antwoord op geven, maar feit is dat ik die auteurs op de schappen liet staan. Erger nog, ik keek er niet naar om. Gelukkig is daar verandering in gekomen en enkele zijn zelfs favoriet. Inmiddels staan de kasten vol, maar het leuke is: er komen nog steeds boeken bij én auteurs waar ik voor ‘val’. Nog lang niet uitgekocht en uitgelezen.
Nieuwsgierig wie er in mijn kast staan? Een greep. Ik begin bij de ‘A’ van Achternaam:
Maya Angelou
Isabel Allende
Lisa Alther
Chinua Achebe
Majgull Axelsson
James Baldwin
Jan Brokken
Gerbrand Bakker
Diane Broeckhoven
J. Bernlef
Alessandro Baricco
Paulo Coelho
Philippe Claudel
Maryse Condé
Roald Dahl
Florinda Donner
Renate Dorrestein
Welke boeken lezen jullie graag?

6 gedachten over “Favoriet

 1. Boeken lezen is voor jou een eerste levensbehoefte!
  Die zal er altijd zijn waar dan ook;
  Mooi auteurs, dat beloofd veel voor de rest van het alfabet…. Bakker, Bernlef, Claudel en Dahl…. Mooi!!!!

  Like

 2. Net als jij lees ik veel boeken graag ,behalve chicklits, je hebt er mooie namen staan!
  Maar je hebt nog wat letters te gaan…:-)
  Leuk om straks na de overhuizing alle boeken weer eens door je handen te laten gaan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s