Leven nu

Malaise


Ineens ben ik ziek. Het begon met een fikse migraineaanval, hondsberoerd was ik. Gelukkig is die aanval weer voorbij. Misschien is ‘ziek’ niet meer het juiste woord, maar wat het dan wel is kan ik niet goed uitleggen. Geen hoofdpijn meer, maar ik kan niet op mijn benen staan. Ben ontzettend slap, misselijk ook en in eten heb ik totaal geen zin, ik wil alleen maar slapen. Vandaag dus nog een ‘ziek-zijn-rust-dag’.
Intussen gaan de dagen voorbij zonder lezen en schrijven, zonder iets te doen. Jammer ook voor Man. Gisteren heeft hij, na veel geregel, een vrije middag gehad. Allerlei klusjes zouden we samen doen, hij heeft alles alleen gedaan. Wel heb ik af en toe eens even gekeken, maar me verder nergens mee bemoeid. Man heeft plantjes in potten gezet, de stoep geveegd, schilderijtjes opgehangen en boodschappen in huis gehaald. Vooral lekkere dingen om mijn eetlust weer te prikkelen, tot nu toe zonder resultaat.

14 gedachten over “Malaise

 1. Lieve Ellie, het komt vast goed allemaal. Geef het de tijd, want waarschijnlijk is het de terugslag van de drukte die de verhuizing met zich meegebracht heeft. Ondanks dat dit allemaal voorspoedig verliep, 'vraagt' zoiets toch veel van een mens, en zeker voor jou, want je bent erg op je rust gesteld die je ook nodig hebt. Neem lekkere kopjes kruidenthee, drink in ieder geval voldoende en geniet van elkaar in en om het huis zoveel als je kunt!

  Like

 2. Wat vervelend allemaal, hoop dat je gauw weer opknapt.
  Je hebt natuurlijk een hele drukke tijd achter de rug dus doe het allemaal maar wat kalmpjes aan.
  Beterschap!

  Like

 3. Hè bah wat balen! Ik was al zo blij om de melding te zien dat er weer een nieuw schrijfsel was van jou maar hier word ik natuurlijk niet blij van.
  Denk goed aan jezelf en neem je rust! (Deze woorden heb ik van een hele wijze vrouw)!

  Lieve groet, Yvonne

  Like

 4. het levensritme van eb en vloed, binnen en buiten – herkenbaar Ellie –
  ik vind het zelf nooit zo erg als ik 'inzak' – het is een weg naar binnen, nadat je veel geuit hebt – eerlijk gezegd vind ik dat best een fijne periode, weinig eten, rare buik, raar hoofd, wat slap en beroerd, emotioneel soms ook… het hoort er allemaal bij en vroeg of laat begint het dan ineens weer te borrelen en komt er een nieuw blaadje voor de dag..:) neem je tijd, tot dan!
  lieve groet van anne

  Like

 5. Wat heb je dit mooi verwoord, Anne…alles klopt helemaal, het gaat precies zoals je het zegt.
  Deze woorden van jou helpen 'de weg naar buiten' weer te vinden en te kunnen bewandelen!
  Dank je wel X Ellie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s