Leven nu

Open-deur-dag


Twee maanden wonen we in dit huis en nu is het ook ‘ingewijd’, de ‘open-deur-dag’ is geweest. Familie en vrienden, op een enkeling na zijn zij gekomen. Man heeft het er druk mee gehad. Alle inkopen heeft hij gedaan, dat waren nogal wat tassen en dozen vol met eten en drinken. Harde en zachte kazen, voor de liefhebbers vis, flessen water, bier met en zonder alcohol, rode en witte wijn, rosé, stokbroden en groenten om soep en salades te maken. Hij heeft het allemaal, en zonder morren maar met veel enthousiasme, ‘ons nest’ binnen gesjouwd. Samen met mij aan het aanrecht gestaan, alle borden, glazen en schalen klaar gezet, bloemen in vazen gedaan. 
Er waren complimentjes en leuke kado’s. Wat waren we trots en nu familie en vrienden weten waar wij ons hebben genesteld lijkt het alsof er nog meer rust op deze plek is!

Als liefhebbers van espresso kregen we mooie kopjes met eigengebakken koekjes erbij. Witte hortensia’s bijvoorbeeld, dat wordt een mooie groep bij elkaar. Een Japanse esdoorn waar ik zo van houd. 

Een vaas, een kandelaar, bloemen, een plant voor binnenshuis en een vleermuishuis, geschikt voor de Mannen onder de vleermuizen. Daarin kunnen zij zich terugtrekken of schuilen bij regen. Hoe zit dat dan bij de Vrouwen onder de vleermuizen, waar blijven zij? Weet iemand dat? 

10 gedachten over “Open-deur-dag

  1. Mooie Hortensia's en een prachtige Rode esdoorn. Gereed om verder te groeien in jullie tuin. Ik wens jullie dit toe in de mooie woning die jullie al een heel eind tot 'bloei' hebben gebracht. Veel geluk samen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s