Leven nu

Nazomeren


In het voorjaar zijn Man en ik met de zomer in aantocht in dit huis komen wonen. Een goed seizoen om te verhuizen, maar nu gaan we langzaamaan naar een ander seizoen, het najaar. Afgelopen maanden hebben we genoten van het huis en vooral van het ‘buiten-zijn’. Hoe zal het wonen in dit huis zijn als we (lees: ik vrijwel altijd en Man in het weekend) niet meer het grootste deel van de dag in de tuin kunnen zijn? Als de dagen binnenshuis moeten worden doorgebracht? In huis is het leven anders dan wanneer je buiten kunt eten, lezen, tuinieren, zomaar zittend op een stoel geniet of soezelt of gasten ontvangt die bij je aanschuiven aan de tuintafel. Ik ben heel benieuwd naar dat ‘altijd-leven-binnenshuis’ in dit huis. Of die knusse en warme uitstraling die het huis heeft dan nóg meer bevestigd wordt.
En half oktober is het atelier klaar, in die ruimte zal ik ook veel tijd doorbrengen. Daar zal ik vooral overdag lezen en schrijven, schilderen en met allerlei verschillende materialen bezig zijn, met glas en met hout. Er komen grote ramen waardoor ik altijd zicht op de tuin heb. Het groen blad zie overgaan naar roodbruin herfstblad, de struiken en de berkenboom kaal zie worden en het veranderende licht zie dat van zomerlicht naar herfstlicht naar winterlicht gaat….en dan weer naar voorjaarslicht, maar dat is pas veel later.
Vandaag zit ik nog zoveel mogelijk in de tuin, behalve tijdens het tikken van dit stukje. Het licht buiten op de laptop maakt het gebruik ervan onmogelijk. Ik wil nog genieten van de zon en de warmte op mijn lijf. Het is heerlijk nazomeren. Boeken bij de hand, mijn aantekenboekje en een stapel uitgeprinte blogs en artikelen die ik wil lezen. Deze dag staat in het teken van inspiratie opdoen voor ‘stof tot nieuwe blog’.

22 gedachten over “Nazomeren

 1. Mooi, en inderdaad de beleving van je huis is anders, buiten of binnen. Zo vind ik het in december ook weer anders, als het vroeg donker wordt en de lichten aan moeten.

  Like

 2. Hoi Ellie, het maakt niet uit zomer, herfst, winter of lente, jij hebt je plekje gevonden! Of je nu buiten bent bij het plekje voor de vogeltjes, bomen, rust, of binnen bij je boeken of spulletjes die jullie samen tijdens speciale momenten hebben verzameld, het maakt niet uit, het in goed. Geniet met volle teugen en blijf vooral schrijven, ik geniet en leer daar van, ik kijk uit naar ieder nieuw schrijfster, bedankt! Liefs, Yvonne

  Like

 3. Geniet nog even fijn van de nazomer Ellie, de herfst brengt mooie kleuren en in je atelier kun je straks het een en ander realiseren door de inspiratie die je nu opdoet. 🙂

  Like

 4. liefje, mooi geschreven.
  Binnen zal het zeker knus en warm zijn. Daarvan ben ik overtuigd.
  Ik ben ook benieuwd hoe de herfst en winter hier zal zijn. Het naar buiten kijken zal absoluut een plaatje zijn. De herfst die de bomen mooie kleuren gaan geven en de winter die de tuin een mooi wit deken geeft. X

  Like

 5. Van Nathalie Leclerq de volgende mooie reactie:
  Nazomer, het mooiste seizoen vind ik, l'été indien, … het licht is zo teder, geen ander seizoen geeft dat broze kostbare zonlicht, beseffend dat de dagen nu stilaan echt wel korter worden… Vanuit jouw atelier alle seizoenen voorbij het raam zien passeren, dat wordt de hemel op aarde!

  Like

 6. Elk seizoen is mooi, Jannie, ik geniet dus nu van deze nazomerdagen! Elke dag is er, zoals Jaap hierboven het beschrijft, weer ander licht en geluk! Inspiratie is er elke ook dag en overal, met wat geluk kan ik dus nog vaak schrijven 😉

  Like

 7. Jij gaat vast genieten in jouw atelier met zicht op de tuin! Het wordt weer een spannende tijd, vol verwachting wat het nieuwe seizoen gaat brengen aan natuurschoon en gezelligheid. Het is toch heerlijk dat we in een land wonen waar de natuur 4 keer per jaar wisselt. En jij in een huis dat zo mooi gelegen is dat het gewoon deel uitmaakt van die natuur. Joke

  Like

 8. Heerlijk die nazomerse dagen, het is goed vertoeven in de tuin en het mag van mij nog wel een paar weken doorgaan zo,
  Wat zal je blij zijn als je atelier klaar is, denk dat je er inderdaad veel tijd in zult doorbrengen.X

  Like

 9. Inderdaad Ans, deze dagen is het volop genieten buiten! En je hebt helemaal gelijk wat het atelier betreft, ik tel af en verheug mij op het inruimen en gezellig maken en het bezig zijn in mijn eigen creatieve ruimte!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s