Leven nu

Er zijn van die dagen

Lang voordat de wekker rinkelt ben ik wakker. Slapen lukt niet meer hoe ik ook mijn ogen dichtknijp, schaapjes tel, tegen Man’s warme lijf aan ga liggen, dekbed over het hoofd trek, Klaas Vaak komt niet nog een keer langs. Weet meteen ‘het komt niet meer goed vandaag’.

Nog lang niet uitgerust stap ik onder de douche. De tube met shampoo glibbert uit mijn handen, meer shampoo op de vloer dan in mijn haar. Gladde vloer. Handdoek vergeten, ligt in de la. Vloer nat. Extra vegen. Na het föhnen lijkt het haar nergens op. Wat extra wax en nóg eens knijpen met de vingers haalt niets uit, nog steeds van die weerbarstige plukken bij mijn oren.

Het ene na het andere kledingstuk pak ik uit de kast. Niets van alles vind ik leuk, zit goed, maakt me opgewekt. Waarom heb ik deze dingen ooit aangeschaft? Spijkerbroek en shirt, een sjaal en oorbellen, klaar.

Koffie, het eerste wat ik ’s ochtends dringend nodig heb! Maar voordat het zover is en ik door de cafeïne weer mens word duurt even. De pot met poederkoffie glipt uit mijn handen. De ravage is groot en het is zaak de koffie snel op te ruimen. In een razend tempo plakt die vast aan de vloer, op het aanrechtblad, op de stoel en op de theewagen. Overal ligt koffie. Stofzuigen.

De reparateur, een man van de klok. Negen uur stipt.

Gisteren op straat, recht voor ons huis, een klein straaltje water. Het kwam tussen de straatstenen omhoog. Volgens de monteur van de storingsdienst van het waterleidingbedrijf stelde het niet zoveel voor. ‘Een klein mankementje mevrouwtje, dat is morgenochtend snel verholpen. Waarschijnlijk is de aansluiting van de waterleiding naar uw huis toe kapot en moet er een nieuw stukje pijp aangezet worden, een fluitje van een cent. Ik zal zorgen dat er om negen uur iemand komt.’

Niet één maar twee mannen zijn aan het werk, is de straat opengebroken, is er een graafmachine aan te pas gekomen en moeten de mannen met hun grote modderlaarzen aan ook binnenshuis zijn. De leiding vanaf de overkant van de straat, daar zit het gaatje, naar ons huis toe wordt helemaal vervangen om in de komende vijftig jaar nog eens wateroverlast te voorkomen. Ik knik naar de mannen en doe er het zwijgen toe. Over vijftig jaar….vandaag zit het een beetje tegen.

32 gedachten over “Er zijn van die dagen

 1. Oh Ellie, wat een heerlijk verhaal weer! Je kunt altijd nog een bakkie bij mij komen doen, ik heb espresso en weet inmiddels goed hoe het apparaat werkt. Sterkte voor vandaag, morgen weer een dag!

  Like

 2. Ja er zijn van die dagen dat niks gewoon gaat en alles tegenzit..
  Maar….vandaag is er toch iets heel positiefs….je hebt het boek “De schrijver”
  Veel leesplezier en vergeet deze dag maar gauw! X
  Mooi geschreven Ellie!

  Like

 3. Hoewel er zich elders ter wereld ergere zaken voltrekken (verplichte vermelding vooraf), is zulks aangenaam te lezen in de wetenschap dat het een ander overkomt (want voor hetzelfde geld tenslotte…) Vergelijkbaar met het beluisteren van de filemeldingen 's ochtends in bed.

  Like

 4. Erg prettig geschreven, hopelijk vind je het niet erg dat ik er zelfs bij begon te glimlachen. Vond dat het verhaal nog een pagina langer mocht zijn . Maar kop op, je hebt het alweer gehad, morgen kan alleen beter worden!

  Like

 5. Tja Elly, Murphy's Law komen we allemaal wel eens tegen. Maar zeer vervelend als het je overkomt. Ik geloof dat ik in een hoekje even was gaan zitten grienen, maar jij gaat er nog een leuk stukje over schrijven. Joke

  Like

 6. O ja, zulke dagen zijn er ook in 2016; was vanmorgen weer de koffie uit je handen geglipt? Mijn pink haakte in de open jampot. Pot op de grond, bleef heel, jam met een enorme boog door de keuken en op de vloer. Leuk hè?

  Like

 7. Oh ja Athy, ook in 2016 deze dagen. Alles ging anders dan het zou moeten gaan. Bovendien 's nachts en overdag beroerd van waarschijnlijk de 'zondag-avond-spuit', een andere merknaam medicijn…nog zo'n vervelende reactie na de volgende spuit a.s. zondag, dan neem ik natuurlijk maandag meteen contact op met de kliniek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s