Leven nu

Baaldag

 

Ben niet altijd vrolijk, blij of opgewekt. Misschien denken jullie dat wel na het lezen van mijn blogs. Ik héb ook veel positiefs te melden en probeer dat altijd met humor te doen, maar ik moet jullie teleurstellen, niet elke dag pure pret. In mijn leven ook ziektes, dierbaren die overlijden, verlies van huisdieren, vrienden die niet meer samen willen zijn. Zelf ben ik jaren geleden ook gescheiden en geloof me, het was een nare periode. Zowel voor als na de scheiding. Ik hechtte waarde aan het feit dat je samen aan ‘iets’ bent begonnen met het doel er wat moois van te maken. Dan kom je tot de conclusie dat het niet lukt er ‘iets’ moois van te maken en besluit je uit elkaar te gaan. Het niet bij machte zijn het samen voor elkaar te krijgen. Dat heb ik als heel teleurstellend  ervaren, meer nog dan de oorzaak van de scheiding. 

Wat ik wil vertellen vandaag?

Ook bij mij gebeuren dingen die vervelend zijn. Ook ik heb wel eens een slechte dag, wil ik ergens tegenaan trappen, hard gillen of een potje janken. Zo een dag is het vandaag, een ‘baaldag’. Ik heb pijn, ben moe en heb het koud, zelfs het schrijven van deze blog gaat moeizaam. 

Maar ik wil altijd doorgaan. Bij de pakken neerzitten heeft nog niemand verder geholpen. Altijd weer is er dat keerpunt in mijn gedachten: doorgaan. Dan besef ik dat je zelf verantwoordelijk bent voor je leven en je geluk. Begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel niet als iemand ziek wordt of ontslagen, dat heb je niet altijd in eigen hand. Ik bedoel ‘het leven’ en ‘het geluk’ dat je zelf kunt maken. Genieten van een mooie film of een boek, lekker eten koken of afspreken met vrienden. Genieten van dat kopje koffie of dat heerlijke glas wijn.

Die geluksmomenten kun je maken.

16 gedachten over “Baaldag

 1. Mooie bespiegeling Ellie. In Baal zit Aal, de naam van mijn moeder… slaat nergens op en toch juist wel. Ik mis haar bij vlagen en tot nog toe helpt het het best als ik me daaraan overgeef, erin zak, het laat zijn – maar nu weet ik een leuke zin om te zeggen tegen haar afwezigheid 'ik baal Aal' -zij zou lachen en ik krijg spontaan een glimlach – 🙂

  Like

 2. Wat die scheiding betreft Ellie, ook daar kan ik over 'meepraten'. Ik heb het zelfs twee keer voor mijn kiezen gehad, dus wat je schrijft is heel herkenbaar. En soms komen die momenten uit het verleden ineens in een onverklaarbaar moment weer naar boven. Daarom zijn die geluksmomentjes zo belangrijk en die gun ik jou ook, grijp ze bij de kladden! En balen mag ook hoor, dat hoort er gewoon bij. Het ruimt, het ordent, het wikt en het weegt, waardoor er weer ruimte komt voor het hier en het nu! Het 'zijn'! Ik wens je veel liefs 🙂

  Like

 3. Mooi verhaal, en heel erg waar. Niet elke dag kan een feestje zijn. En soms laat ik me er even in meegaan. Dan berust ik erin dat het niet gaat zoals ik hoop en dat ik daar best even verdrietig over mag zijn. Dat helpt me om een dag later weer vrolijker de dag te beginnen.
  Sterkte, Ellie.

  Like

 4. Jannie, wat een hartverwarmende reactie, daar word ik blij van en dat helpt om me beter te voelen. Dank ook voor je eerlijkheid! Ook ik heb twee scheidingen achter de rug. Beslist niet leuk, maar gelukkig zijn wij sterke vrouwen en hebben ons er niet onder laten krijgen!! Liefs!

  Like

 5. Wat fijn dat jij er zo open over bent, Selma! Het is nergens 'rozengeur en maneschijn' of en ook toepasselijk: 'ieder huisje heeft zijn kruisje'…zo is het dus ook bij mensen….soms is het anders dan het lijkt, maar we zijn sterk en het lukt ons weer verder te gaan. Mooi!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s