Leven nu

Dracena

 
Onderstaand stukje heb ik geplaatst op https://120w.nl/
Thema van de week is ‘kamerplant’ 

https://120w.nl/2014/titel-dracena/

 

Bij verhuizing naar het huis waar ik voor het eerst in mijn leven alleen ga wonen, krijg ik een Dracena van de man waarvan ik net gescheiden ben. Jaren later Ieer ik mijn huidige man kennen en pendelen wij heen en weer tussen ‘mijn’ en ‘zijn’. De kamerplant neem ik mee, beu als ik die ben op mijn eigen vensterbank. Weggooien wil ik hem niet, doodgaan doet hij niet. Bij verhuizing naar dit huis moet de plant ook weer mee, maar dat wil ik niet. Het is een nieuw begin en de gever is al een paar jaar dood. Ik heb de Dracena in de tuin van mijn huis achtergelaten. Die tuin is een goede plek, daarvan ben ik overtuigd.

 

 

 

 

 

 

 20 gedachten over “Dracena

  1. ja, zo kun je wel eens zitten met iets…. en wat dan?
    leuk om te lezen wat jij deed – mijn vader zat eens met hetzelfde toen wij 6 weken op vakantie gingen en niemand voor zijn tropische planten wilde/kon zorgen. Hij zette ze met pot en al in de grond en toen we terug kermen, stonden de planten er beter bij dan ooit – tot zijn verbazing, want het waren toch tropische planten en het had veel geregend die zomer in Nederland… dus wie weet wat er met jouw dracana gebeurt!

    Like

  2. Leuk verhaal over de planten van je vader! Ik heb er ook echt over nagedacht wat te doen. Weggooien wilde ik niet, maar meenemen naar de plek waar ik met Wilko een nieuw leven wilde beginnen, dat wilde ik dus ook niet. Dan maar daar achterlaten, de plant had er immers een goed leven gehad en ik vond het goed ter afsluiting op die plek!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s