Kunst·Leven nu

Besluiteloos


Vanochtend ben ik wat langer in bed gebleven­, was erg moe. Eenmaal uit bed en gedoucht kan ik de hele wereld aan. Denk ik. Een paar lichte huishoudelijke klusjes later voel ik me volkomen uitgeput en beland opnieuw in bed. Slapen lukt niet. Toch is het geen straf in bed te liggen. Op het balkon voor het slaapkamerraam is zoveel vliegverkeer van merels en mussen dat ik me geen moment verveel.
Intussen later op de dag. Ik ben niet ziek genoeg om in bed te blijven, maar ook niet fit genoeg om veel te ondernemen. ‘Wat zal ik doen?’
Ik weet het niet.
Ga ik verder met mijn doek van gisteren? Een oud doek waar ik al eens met verschillende kleuren, vermengd met zand, iets op heb geschilderd. Steeds weer pak ik het in mijn handen en vraag me af: ‘wat kan ik er nog aan doen?’ Totdat ik het gisteren wist. Ik heb er een laag verf overheen gedaan en daarna een verdeling gemaakt. In elk vak wil ik iets uitbeelden. Wat?
Ik weet het niet.

 

d7757-img_36512b2
 
Huisjes tekenen of schilderen heb ik altijd gedaan. De afmetingen kloppen niet, maar ik houd van deze naïeve afbeeldingen. Aan dit doekje wil ik ook nog wat doen. De achtergrond moet levendiger, maar met welke kleur?
Ik weet het niet.
fdd71-img_36562b2
  
Man en ik hebben een art deco plantentafeltje gekocht. Zal ik het bewerken met de krijtverf van Annie Sloan of laat ik het zo en zet ik er het beeld ‘Samen’ op? Dan is het qua kleur perfect, maar moet het niet wat frivoler?
Ik weet het niet.
  
Ook hebben Man en ik nog een lampje voor in de gang gekocht. Het is wit gespoten. Hangen we het op zoals het is of behandel ik dit ook met krijtverf?
Ik weet het niet.
Ik wil ook schrijven, heb zoveel ideeën. Maar eerst die ideeën uitwerken, dan weet ik pas waarover mijn volgende blog gaat.
Nu weet ik dat niet.

Bewaren

31 gedachten over “Besluiteloos

 1. En ook dit is heel herkenbaar Ellie. Er zijn ook best veel mogelijkheden, maar op een besluiteloze dag neem ik me meestal voor om even niets aan te pakken van al die ideeën die op mijn pad komen en gewoon een boek te pakken en te gaan lezen,een kopje koffie of thee binnen handbereik. Even 'uit' 🙂 Daarna gaat het meestal wel weer de kant op die ik graag wil…….. Je hebt in ieder geval al van een mooi fluitconcert kunnen genieten, dat is ook goud. Liefs!

  Like

 2. Jannie, fijn dat mijn stuk herkenbaar is voor jou en dat je vertelt wat jij dan doet. Een gouden tip! Die ga ik nu, liggend onder mijn deken op de bank, uitproberen als mijn hoofd meewerkt. Ik pak het boek! Morgen verder…xxx

  Like

 3. Erg he, dat je in je hoofd zoveel dingen weet en hebt te doen, terwijl je vaak helaas nog niet halverwege komt. Heel herkenbaar. Voor nu; beterschap x

  Like

 4. Nathalie, ik geloof er ook in dat juist deze toestand van 'niet weten' nieuwe inzichten laat zien!
  Ik plaats een kleine uitleg over wie Kairos is:
  Kairos (Oudgrieks: Καιρος), ook wel weergegeven als Caerus, is in de Griekse mythologie de personificatie van de gelegenheid, het juiste moment om iets voor elkaar te krijgen. Hij was het jongste goddelijke kind van de oppergod Zeus.

  Like

 5. Anne, na de worsteling (ik wilde zo graag) kon ik alles loslaten, me overgeven….ik besefte: 'zo kan er alleen maar iets nieuws tevoorschijn komen waardoor ik weer verder kan'…vanaf dat moment geNIETen xxx

  Like

 6. Dankjewel voor deze hartverwarmende woorden, Mieke! Als het nu nog niet lukt me over te geven en het te laten gebeuren na zulke lieve en mooie reacties, dan weet ik het niet meer. Ik lig dus lekker op de bank onder een warm dekentje, boek en thee bij de hand 🙂 Lieve groet xxx

  Like

 7. 🙂 Rebelse Huisvrouw…laat ik dat nou toch gedaan hebben.Eerst onder het dekentje op de bank met boek en thee, nu in bed onder het dekbed met boek en thee. Het geluk is groot 😉 Ik laat het maar gewoon gebeuren….

  Like

 8. Zo herkenbaar Ellie. Tegen mijzelf zeh ik altijd: Zolang je het niet weet, niet doen. Blijven kijken en dan komt het ineens tot je. Kan soms weken duren, dat wel. Succes en beterschap.

  Like

 9. O wat herkenbaar allemaal. Soms kan je echt van alles willen en weet je niet wat en hoe en uiteindelijk gebeurt er helemaal niks. Ik had gister zo'n ochtend. Aan het eind van de middag baalde ik als een stekker.
  En dat doek: Misschien moet je er een paarstint aan toevoegen? Het is maar een suggestie………………..

  Like

 10. Wat naar voor je Wilma dat je ervan ging balen. Hopelijk is de dag van vandaag wel zoals je graag zou willen 🙂 Heb niet aan paars voor mijn doekje gedacht, maar het is een idee en ik wil het wel proberen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s