Leven nu

Leukste dag


Ik ben de hele week thuis, heb geen baan buitenshuis. Alle dagen van de week kunnen in aanmerking komen voor ‘leukste dag’. Maar ik kan met de beste wil van de wereld niet bedenken welke dag van de week ik nou het leukst vind. Er zijn wel dagen dat ik een blijer gevoel heb of dat er iets moois gebeurt, maar dat zijn dan nog geen ‘leukste dagen’.
Op maandag begint Man aan zijn werkweek. Hoewel ik goed alleen kan zijn vind ik het jammer dat hij weg is als ik beneden kom. Man heeft al vroeg het ontbijt op de slaapkamer klaargezet, mij gekust en gedag gezegd. Het komt regelmatig voor dat ik deze lieve gestes nauwelijks besef.
Dan is het dinsdag. Ik heb altijd leuke dingen te doen zoals lezen, schrijven en schilderen, maar het is een gewone dag. Af en toe spreek ik af met Vriendin. Die ontmoetingen maken de dag specialer.
Na dinsdag is het woensdag. Ook een gewone dag, maar één die ongeveer het midden van de week markeert. Zo voel ik dat ook letterlijk want de volgende dag kan ik al zeggen: ‘morgen is het vrijdag, dan begint het weekend’.
U begrijpt natuurlijk wel waar ik naartoe wil. De leukste dag van de week is voor mij misschien wel de vrijdag en dan de vrijdagavond. Dan komt Man thuis en begint het weekend, twee vrije dagen samen thuis. Die avond staat in het teken van ontspannen, een beetje praten, eten en meestal vroeg naar bed en lekker slapen.
Op zaterdag hebben we wel eens een afspraak of dingen die gedaan moeten worden. Daarna gaan we koken en eten, de vrije avond ligt voor ons. We lezen en soms kijken we naar een film of Man luistert muziek. De zaterdag is een goede ‘leukste dag’ nummer 2.
De zondag ‘leukste dag’ nummer 3, we doen waar we zin in hebben. Een hele dag ‘pyjamadag’. Niets hoeven. We lezen, rommelen, luieren en volgens traditie bakt Man eitjes.
Van een ’leukste dag’ is misschien wel enigszins sprake, maar het leukst vind ik die dagen dat we samen thuis zijn, ook al zoeken we regelmatig onze eigen ruimte op. Man gaat naar de muziekkamer, ik naar het atelier.
 

Bewaren

24 gedachten over “Leukste dag

 1. Goed van je dat je ondanks dat je veel thuis bent, toch veel vreugde uit het leven weet te halen. En natuurlijk zijn de dagen samen het fijnst. Dat heeft liefde.

  Like

 2. De leukste dag houdt ook in de niet leukste dag. En toch moet je daar ook iets van maken. Want niet één dag komt terug. Maar de dagen met z'n tweeën, dat daar ééntje speciaal van is… Ik ben lang genoeg alleen om dat te snappen.

  Like

 3. Jazeker Athy…ook iets maken van de niet leukste dag want een dag komt nooit terug, dat denk en zeg ik vaak genoeg. Meestal lukt dat ook nog wel 🙂 Ook ik ben lang genoeg alleen geweest om te weten dat de dagen geplukt moeten worden, die waarop je alleen bent en die waarop je samen bent.

  Like

 4. Dat vind ik nu mooi dat je de vrijdagavond leuk vindt als Man zijn werkweek erop zit. Dat zinnetje zegt zo veel. Dat er nog maar minimaal 1500 vrijdagavonden voor jullie in het verschiet liggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s