Geen categorie

Jarig


 
Mijn ouders hadden de gewoonte de avond voor een verjaardag cadeautjes te geven. Eens heb ik van hen een vulpen gehad, zwart met een zilveren dop. Vanaf het eerste moment lekte het ding als een zeef. Meer inkt aan mijn handen en vlekken op het papier dan dat er een mooi vel met woorden tevoorschijn kwam. Waar die pen gebleven is weet ik niet.
Als kind was ik de hele dag gespannen, met weinig anders bezig dan welke cadeautjes er voor mij zouden zijn. Ongeduldig ook, de dag duurde voor mijn gevoel ontzettend lang.
Die traditie van ‘de avond voor de verjaardag cadeautjes geven en krijgen’ heb ik altijd in stand gehouden. Gisteravond was de avond voor mijn verjaardag. 
Net als vroeger vind ik het nog altijd spannend. De dag duurt misschien niet meer zo lang als destijds, een leuke spanning voel ik wel. Wat zal er uit die mand tevoorschijn komen? Ik heb een mooi stapeltje boeken, stenen potten voor de kwasten en nog zo het een en ander gekregen.

 

Vandaag heeft Man een vrije dag en gezorgd voor een uitgebreid ontbijt. Vriendin met Vriend komen onverwacht feliciteren. Daarna gaan we op pad. Een uitstapje vind ik leuk, samen met Man nóg leuker. Nog steeds herstellende van griep en weinig energie zijn we toch weer snel thuis. Daar wacht de doos met tompouces. Ook een traditie van mijn ouders, ook overgenomen.
Tot nu toe heb ik een heerlijke dag. Terwijl ik dit stukje typ, maakt Man een verrassingsmaal. Ik voel me verwend.

Bewaren

28 gedachten over “Jarig

 1. Wat een mooi begin van je nieuwe jaar en van harte gefeliciteerd. En die groene kannen/potten/kwastopvang…geweldig, wat staat dat goed. Heb nog geduld met jezelf. Eén leuk klusje per dag voor jezelf en wat rommelen voor het nut. Dit was een mooie dag.

  Like

 2. Dank voor je hartverwarmende reactie en ja, ik heb een mooie dag gehad. Ik ben door Man verwend met cadeautjes, een heerlijk ontbijt, een heerlijk door hemzelf gekookt avondmaal en een extra dag samen, super! Het was een fijn begin van het nieuwe levensjaar, Athy…..lieve groet!

  Like

 3. Ja Michiel, welke leeftijd we inmiddels ook hebben…een spanning is er altijd, een leuke spanning dan en ik ben blij dat ik dát nog kan voelen. Het is toch ook heerlijk als iemand je verwent met een cadeautje?!! Ik ben trouwens zéér tevreden…er was nog meer 😉

  Like

 4. Dankjewel voor je leuke reactie, Anke! Ook al is het een dag later, wensen zijn toch altijd welkom? Zelf zeg ik altijd dat ik de rest van de maand nog jarig ben…het is tenslotte mijn geboortemaand. Lieve groet X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s