Man Vriend Klusbedrijf Schilderijen Regenton Kachel

De Mannen van het klusbedrijf


We hebben nogal wat snuisterijen, kastjes en tafeltjes verhuisd uit de twee woonhuizen die we voorheen hadden. Veel van die spullen zijn via de kringloopwinkel aan een tweede leven begonnen. Andere dingen hebben we op zolder bewaard ­­­­totdat de tijd rijp zou zijn voor het plaatsen, ophangen of om alsnog de deur uit te doen. Ik ben voor Man geen hulp meer om deze dingen voor elkaar te krijgen, de Mannen van het klusbedrijf wel. Gisteren hadden wij hen over de vloer om ons te helpen met dat plaatsen en ophangen.
Man en ik wonen nu ruim 9 maanden in ons nieuwe nest en zo langzamerhand is duidelijk waar we onze spullen willen hebben. We hebben ruim de tijd genomen. De inrichting en de gezelligheid moeten groeien. Dat gebeurt pas als je woont en leeft in een huis.
Er wordt een lamp opgehangen, ook een schapje. In de nis een stopcontact gemaakt zodat we er licht hebben, maar vooral worden er veel rails aan muren bevestigd. Nu kunnen we onze schilderijen ophangen. Met de grote klussen binnenshuis zijn we wel klaar. Denken we.
Mezelf kennende weet ik dat ik altijd zal blijven schuiven met spullen. Soms moeten die ineens ergens anders staan of uitgebreid worden met iets nieuws erbij. Soms ook worden zij tijdelijk op zolder opgeborgen. Maar die spullen blijven wel, ik ben aan het meeste zeer gehecht, Man ook. 
 
Buiten is er nog het een en ander te doen. Zo heeft Man de regenton al geplaatst bovenop een stapel stoeptegels. De gieter kan eronder. Maar dan moet natuurlijk de goot nog worden uitgebreid met een regenpijp eraan. Daar hebben we de Mannen voor nodig. 
 
Een andere klus staat ook al op stapel, ook daarvoor hebben we de Mannen nodig. Het maken van een afdak waaronder we het hout voor in de kachel kunnen bewaren. Een plek daarvoor is uitgezocht. De kachel moet nog worden gekocht, maar dat is een kwestie van de knoop doorhakken.
De tuin wordt samen met Vriend aangepakt. Hij en Man zullen binnenkort struiken uitgraven en spitten waarna Man en ik zullen planten. Daar beginnen we aan zodra het voorjaar en zachter weer is. Maar de tuin is een klus die tijd vergt en in de loop der jaren moet groeien. Waar we bij goed weer kunnen zitten en waar potten met planten en onze kunst voor buiten ook een plek krijgen.

Bewaren

12 gedachten over “De Mannen van het klusbedrijf

  1. Fijn dat er hulp is! Fijn ook dat dat in deze tijd is, nu energie en alles wel een oppeppertje gebruiken kan! Het ziet er geweldig uit, ik hoop dit jaar een keer te komen, verheug me nu al. Dan zijn we allebei 'beter' xxx

    Like

  2. Anne, wat een lieve reactie! Het is heerlijk dat er Mannen zijn die kunnen klussen en helpen en het is ook heerlijk dat het nu in deze tijd is want het geeft plezier en blijdschap en dat zijn goede medicijntjes!! Ik verheug me op je komst, Anne xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s