Man Mannen Datingsite Roken Alimentatie Vuurpijl Kelner Koffie

Mannen en Man


Ik was niet meer op zoek naar een partner. Dat had ik wel een paar jaar via datingsites geprobeerd. Echter telkens zei ik: ‘neen, weg ermee’ en gaf zo geen enkele heer een kans.
De een volkomen uitgeblust, de ander zocht een huishoudster, de volgende wilde alleen maar zo snel mogelijk samen in mijn of zijn bed. Een andere man vertelde mij tijdens een gesprek aan de telefoon dat hij niet rookte. Bij de eerste ontmoeting rook ik het al. Een walm van nicotine om hem heen. Mijn opmerking begreep hij niet. ‘Waarom ik me daar druk over maakte. Zo af en toe een sigaretje was toch niet erg?’ Had hij nog meer leugens verteld? Ik ben niet eens meer het restaurant binnen gegaan, heb meteen rechtsomkeer gemaakt.
Weer een ander vond mij niet goed genoeg. Ik had geen baan. De reden dat ik niet werkte was voor hem niet interessant. Geen belangstelling voor mij flitste het door me heen. Hij hield meteen een verhandeling over vrouwen en alimentatie. ‘Was ik er misschien ook zo een?’ Alimentatie heb ik nooit gewild. Onafhankelijk wilde ik zijn, maar dat heb ik hem niet verteld. Ben opgestaan, heb mijn jas gepakt en ben het restaurant uitgelopen.
Ook heb ik eens koffie gedronken met een heer die de kelner riep en zei: ‘kan ik twee kopjes koffie afrekenen?’ Was dat een gierige of egoïstische man die zo onze eerste ontmoeting afsloot? Ik heb natuurlijk mijn twee kopjes koffie zelf betaald.
Als klap op de vuurpijl zei iemand tegen mij: ‘for the time being wil ik nog een leuk leven hebben. Niet met iemand die ziek is’. Dat kwam hard aan en ook hem heb ik alleen aan een tafel laten zitten. Het was onmiddellijk duidelijk met die man niet gelukkig te worden. Zijn uitspraak bleef in mijn hoofd zeuren en was een van de redenen dat ik stopte met daten. Ik was teleurgesteld en het zelfvertrouwen werd wankel. Ik zocht niet meer naar een partner.
Maar dan. Eind december 2008 ontmoet ik bij toeval Man. Ik ben nog steeds niet op zoek naar een partner. Man trouwens ook niet. Het duurt dan ook nog een poos voordat het in 2009 ‘aan’ is tussen ons. En nog. Man lijkt in niets op de dates die ik jaren geleden heb gehad. Hij is gewoon veel leuker, guller en vrolijker.
­­­­­­

32 gedachten over “Mannen en Man

 1. Leuk dat kijkje wat je ons geeft in jouw liefdes (ahum) leven… wat een miskuikens er tussen…., maar die ene is er en die blijft 🙂

  Like

 2. Hoe herkenbaar! Maar dan met vrouwen in mijn geval. 😀
  Ooit zei een beroemde schrijver het al: Zij die zoeken zullen niet vinden, maar zodra je stopt met zoeken, kom je het tegen. 🙂
  Mooi stukje.

  Like

 3. leuke column, ze zeggen niet voor niks dat de liefde spontaan op je pad komt in plaats van er krampachtig naar te zoeken. en voila, je bent het mooie bewijs. Ik wens jou en Wilco nog heel veel gelukkige tijden toe. xx

  Like

 4. Jullie kwamen elkaar toevallig tegen. Ik denk dat iets pas gebeurt wanneer aan alle voorwaarden is voldaan. Alleen kennen wij die voorwaarden niet. Terug redenerend zie je vaak de drukpunten en de contacten die verder leiden tot….
  Mooi verhaal, Ellie, mooie Man, denk ik ook. En nog vele jaren….

  Like

 5. Natuurlijk moet alles kloppen Athy, maar als wij dat al hebben gevoeld zijn we er aan voorbij gegaan….misschien te overrompelend of niet op gerekend en hebben pas later dat gevoel van 'kloppen' toegelaten…ik denk er nog vaker over na…dank ook Athy voor je complimenten!

  Like

 6. Na het lezen van de reacties op deze toch wel bijzondere blog, Ellie, werd mijn vermoeden bevestigd. Dit kan geen fictie zijn. Hier zijn een ervaringen met, en over mannen gedeeld, die, helaas dat ik het moet zeggen, man-onwaardig zijn. Gelukkig zijn er nog mannen, die zich tijdens dates als 'Heer' gedragen. Knap van jou, Ellie, om jouw ervaringen op deze wijze te verwoorden. Dus kan ik nu eindelijk zeggen: 'Mooi geschreven'. En, natuurlijk wens ik voor jou, en jullie beiden een heel fijn leven samen.

  Like

 7. Leuk stukje. Ik heb in het verleden ook eens gedated, gedeet, gedate… dates gehad die me meer het gevoel gaven dat ik op een solliciatiegesprek zat. Nee, ik zie mezelf niet snel actief op zoek naar een partner, langs welke kunstmatige, geforceerde manier dan ook. Dan blijf ik liever alleen, want ik kan heel goed met mezelf door één deur. Want dat is ook vaak een probleem: mensen gaan op zoek naar een ander, terwijl ze nog niet eens met zichzelf kunnen leven.

  Like

 8. Dank voor je reactie, Paul! Gelukkig heb ik het daten gestopt, het was meer dat ik iets wilde DOEN…ik kan uitstekend met mezelf door een deur, heb het 17 jaar gedaan en nu heb ik ook 'ruimte' anders zou een relatie bij mij niet goed werken.

  Like

 9. Een super leuke reactie van jou, Anke, daar word ik blij van! Zonder te zoeken gevonden….heerlijk! Maar weet je, één iemand ben ik vergeten te noemen in de blog….misschien kan ik daar nog wel eens wat over schrijven…het was werkelijk te gek wat die man presteerde….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s