Geen categorie

Luikse markt


 

We zijn al een poos op zoek naar een bankje voor achter het atelier. Liefst een gebruikt bankje. Vinden wij dat niet dan kopen we bij de ‘bomenman’ een paar korte boomstammetjes en leggen daarop een plank. Zo kunnen we op een beschut plekje een moment uitrusten of gewoon zomaar even zitten.

 

We gaan in een naburig dorp naar de Luikse markt  Regelmatig zien we een aankondiging ervan, maar voor ons is het een eerste bezoek aan deze markt. Voordat ik Man kende ging hij nooit naar een rommelmarkt of kringloopwinkel. Dat is veranderd. Hij vindt het leuk en ziet soms nog meer dan ik zie. Terwijl ik altijd heb gedacht dat ik alles zie.
Enorm, zoveel kramen. Wat is er veel leuks te koop. Vazen, lampen, pendules, beelden, kleine tafeltjes, nachtkastjes, schalen, bordjes, glazen, kop en schotels. Een wekker kan ik niet laten staan. Kramen met boeken en speelgoed lopen we voorbij. Bij de kraam met elpees stoppen we. Vier worden er gekocht. Man blij.
 
Een vrouw loopt voorbij. In haar handen een dienblad waarop bakjes friet. Onmiddellijk heb ik enorme trek. ‘Nu’, met mayonaise. We eten nooit op zondagmiddag om half drie friet met mayonaise.

Daarna gaan we weer verder. Er komt geen eind aan de kraampjes. Net als we besluiten naar huis te gaan, staat het daar. Hét bankje. Gelijktijdig zeggen we: ‘Dát is het.’ Terwijl we het bankje bekijken zie ik nog iets. Ik ben op slag verliefd. Het staat nu op de vensterbank.

We hebben geen geld genoeg, maar dat is op deze markt geen probleem. Er is aan alles gedacht. Bij de kassa een mobiel pinapparaat. Nadat ik de code en het bedrag heb ingetoetst, loopt de man om zijn auto heen. Opent de kofferbak, daarin een grote kist met geld.

Bij thuiskomst wordt de bank meteen achter het atelier gezet. We weten dat hij niet weerbestendig is. Wat te doen? Met plastic afdekken of beschermen met een laag botenlak? We hebben geen van beide in huis. Voorlopig zetten we de bank in het atelier. Man sjouwt. Ik ‘dirigeer’ hem naar het raam. Als we elkaar aankijken weten we al wat de ander zal zeggen: ‘We moeten op zoek naar een bankje voor buiten. Dit gaat het atelier niet meer uit. Vinden wij dat niet, dan kopen we bij de ‘bomenman’ een paar korte boomstammetjes en leggen daarop een plank.’


https://dub109.mail.live.com/ol/clear.gifhttps://dub109.mail.live.com/ol/clear.gifhttps://dub109.mail.live.com/ol/clear.gifhttps://dub109.mail.live.com/ol/clear.gif

19 gedachten over “Luikse markt

  1. De link onder de laatste foto hoort niet bij het blogbericht. Hoe vaak ik ook al heb geprobeerd dit bericht opnieuw te plaatsen, de link komt telkens mee en is niet te verwijderen. Heel irritant en het ziet er slordig uit, jammer.

    Like

  2. Een volgende markt of bezoek aan kringloopwinkel zal zeker gebeuren, Irma. Het is te leuk gebruikte spulletjes te zoeken en een tweede leven te geven. Het bankje kan niet beter dan in het atelier staan 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s