lezen Schrijven Schilderen Non-stop Henning Mankell

Lezen Schrijven Schilderen


Dit zijn twee doeken waar ik een poos aan bezig ben geweest. Laag over laag, over laag. Het wilde voor mijn gevoel niet lukken. Maar de laatste dagen wist ik wat te doen. Zie hier het resultaat. Mixed media op 60 x 70 linnen. 
  
 
Het doek op de tweede foto heeft mij in een paar dagen tijd al zoveel positieve reacties opgeleverd dat ik er graag nog zo een maak. Met nog enkele stukjes gescheurd linnen in de la en nog een klein doek op voorraad ben ik hier vandaag aan begonnen.
  
Kranten, blogs en artikelen gelezen. Om te zien hoe andere mensen schrijven, daarvan nog iets leren en om inspiratie op te doen. Alle boeken van Henning Mankell, met uitzondering van zijn jeugdboeken, staan in mijn kast. Zowel de spannende boeken als zijn romans. Alles heb ik gelezen. Nu ben ik bezig in ‘Drijfzand’. Dit boek gaat over mensen. Hoe er geleefd is en nu geleefd wordt. Over leven en dood, over moed en angst. Hoe het is om te leven met een levensbedreigende ziekte. Mankell kreeg in januari 2014 de diagnose kanker.
  
En ook heb ik geschreven. Vooral ‘non-stops’ van tien minuten. 

Bewaren

22 gedachten over “Lezen Schrijven Schilderen

 1. Geweldige doeken! Ik ben ook een liefhebber van Mankell. Drijfzand heb ik (nog) niet gelezen maar laat maar weten wat je ervan gevonden hebt als je het uit hebt. Misschien dat ik het dan ook ter hand neem.

  Like

 2. Dank voor je compliment, Mies! 'Drijfzand' gaat echt over de gedachten en de gevoelens die Mankell heeft bij de mens, hoe zij geleefd hebben en nu leven..en af en toe schrijft hij iets over zijn ziek-zijn. Dit boek lijkt in niets op al zijn andere boeken. Maar wist je dat in november van hem 'Zweedse laarzen' uitkomt? Een vervolg op 'Italiaanse schoenen'.

  Like

 3. Lekker bezig, Ellie. Zelf zit ik er tegen aan te hikken. Ik wil wel maar het lukt nog niet. Narcose rest of een hoge drempel opgeworpen, van allebei wat, denk ik. Hoe dan ook. Ik kan niet verliezen wat bij mij hoort, al zou ik het weggooien. Dat is mijn mantra voorlopig. Ik hou van je schilderijen en je teksten. Hartelijke groet!!!

  Like

 4. Athy, maar je bent er alweer en ik begrijp heel goed dat het jou niet snel genoeg gaat. Geduld hebben is ook een lastige opgave. Alles wat bij jou hoort verlies je niet, heb al af en toe genoten van je mooie teksten en foto's.

  Like

 5. Fijn om dit van jou te zien en te lezen Ellie! Soms zit een mens vol met inspiratie en weet het geen 'uitweg', maar meestal sluimert het ergens, en dan ineens komt het er uit en zelfs nog verrassender dan je had gehoopt. Zo heb ik het tenminste al enige keren mogen ervaren en ik zie van jouw hand ook steeds heel mooie en verrassende creaties naar voren komen. Lieve groet! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s