Spook Badkamer Wc Douche Klusmannen

Spook in de badkamer


Het zit zo.
21 juni 2014
Man en ik komen laat in de avond thuis. Op de trap een vieze lucht. Die komt uit de badkamer. Hangend boven de wastafel ruiken wij niets. Hangend boven de wc ruiken wij ook niets. Hangend boven de drain in de douche knijpen wij de neuzen dicht. Een vreselijke stank komt daaruit omhoog. Veel viezigheid als Man het rooster verwijdert. Resten van grote en kleine boodschappen die je zoal op een wc pleegt te doen, drijven rond. Hoe kan dat nou? We wonen hier pas zes weken en alles is nieuw. Met soda en heet water, doekjes en sponsjes maakt Man de afvoer schoon. Het restant van de soda en het water gieten wij door de afvoer van de wastafel. Een harde knal. De wastafel scheurt. De barst wordt steeds groter. Die gaat van links naar rechts. Maar een paar weken later wordt de wastafel vervangen.
Vanaf die avond gebruiken wij de wc alleen nog maar voor de kleine boodschap in de nacht. Toch blijft het vies ruiken. Vakmannen buigen zich erover. Foto’s van het aanleggen van de afvoer worden bekeken. Volgens hen niets aan de hand. Alle leidingen gemaakt zoals het moet.
In de douche scheurt een tegel. Weer de vakman erbij.
De tegel wordt vervangen. Niets meer aan de hand. Dat denken we.
Na een paar weken twee gescheurde tegels. Die worden ook vervangen. Deze keer, wordt ons beloofd, is echt alles opgelost. Niets meer aan de hand. Dat denken we.
Maar we ruiken nog steeds ‘iets’…
Plots merken we dat de stortbak van de wc zich niet meer vult met water. Draaien wij de kraan bij de wastafel open, stroomt het water de stortbak in. Het spookt in de badkamer. Vakman erbij. Blijkt een vuiltje debet aan dit probleem.
En weer zijn er tegels in de douche gescheurd. Ook lekkage in de trapopgang. Bruine vlekken zichtbaar op de muur.
Zo is er geruime tijd voorbij gegaan. Dertien maanden om precies te zijn. Het woord ‘slopen’ valt. Een diepe zucht bij Man, ook bij mij. Er zit niets anders op een deel van de vloer uit te breken en te kijken waarom kleine en grote boodschap naar de douche willen en niet rechtstreeks naar beneden het riool in. Het is al snel duidelijk. De afvoer is niet goed aangelegd. Die moet worden veranderd. Bij de douche moet opnieuw gemetseld en betegeld worden.
Het is zover. Deze hele week de klusmannen weer in huis. 
 

 

 
 

Bewaren

20 gedachten over “Spook in de badkamer

 1. Gelukkig geen echt spook, maar wel mysterieus, alhoewel, het moet nu dan toch opgelost zijn na het klussen, want anders vrees is toch dat er een plaaggeest verstopt zit! 🙂 Hopelijk zijn jullie nu dan toch van alle nare luchtjes verlost en ziet alles er weer normaal uit!

  Like

 2. Ik baalde vanavond dat ik met een stortbak zat niet niet meer naar behoren functioneerde. Wat zeur ik toch als ik dit verhaal van je lees. Wat een ellende zeg. Stinkend goed geschreven, zal ik maar zeggen om in de context te blijven.
  veel succes met het definitief verjagen van het spook.

  Like

 3. Wat weer een heerlijke reactie, Mies! En niet functionerende stortbakken kunnen ook behoorlijk lastig zijn want hoe werk je dan de grote en kleine boodschap weg…dat is dan ook een stinkend probleem….dank voor je compliment en snel weer gaan we voor de gezellige dingen 😎

  Like

 4. Die ellende heeft een jaar geduurd? De stank lijkt mij het ergst. Maar nu voorbij, begrijp ik en jij bent nog waakzaam of het eeuwigdurend voorbij is of voor een week.
  Dat valt toch wel binnen bouwgarantie mag ik hopen.
  Je hebt het over vakmannen, dan mag je verwachten dat je er nu vanaf bent. Bloemetjesgeur wens ik je toe.

  Like

 5. Eindelijk was daar dan de oorzaak. Heeft te lang geduurd en ik ben allergisch voor geurtjes geworden, behalve voor de lekkere van bloemen en eten 😀 na vandaag is de badkamer weer netjes en hopelijk dan alleen maar genieten van huis en tuin!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s