Haagse School Dordrechts Museum Gemeentemuseum Den Haag

Holland op z’n mooist – Het voorjaar van de Haagse School


De titel van dit blogbericht is tevens de titel van een tijdelijke tentoonstelling in het Dordrechts museum in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag. In Dordrecht het voorjaar, in Den Haag de latere periode van de Haagse School.
‘Heb niets met die oude knarren. Ik houd niet van de sombere en donkere kleuren.’ Dat heb ik altijd gezegd en daarmee de schilderkunst uit die tijd afgedaan. Toch wilde ik de expositie bezoeken. Was sceptisch, had geen hoge verwachtingen. Man ook niet. Wat hebben wij ons vergist.
Prachtige doeken en panelen ‘gevangen’ in de mooiste lijsten.
We hebben genoten van Het voorjaar van de Haagse School. Meer dan 100 topstukken van onder andere Jozef Israëls, Willem Roelofs, de gebroeders Maris en Mauve vormen samen een prachtige tentoonstelling en tonen het ontluiken van de Haagse School.

 

Ook genoten van het prachtige gebouw, zowel binnen als buiten. Het is een Rijksmonument, oorspronkelijk gebouwd als krankzinnigengesticht.

 

Nu nog een gaatje zien te vinden voor een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag.

Bewaren

14 gedachten over “Holland op z’n mooist – Het voorjaar van de Haagse School

  1. Ik ben een enorme liefhebber van de Haagse School! Issaäc Israëls is een van mijn favorieten! En de familie Maris… prachtig!

    Like

  2. Ik reisde regelmatig in het verleden van Utrecht naar den Haag, met de trein. En altijd het idee gehad dat ik door een schilderij van b.v. Ruisdael reed. Met die hoge wolkenluchten en die groene wijdsheid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s