Geen categorie

Inchecken en doorlopen

Zoals altijd wil ik op de fiets. Niet met de auto. Grote afstanden rijden vind ik heerlijk. Korte stukjes niet. Daar heb ik een hekel aan. Fietsen als het regent vind ik ook niet erg. Vandaag wel. Het valt met bakken tegelijk uit de hemel. De hele dag al. Ik besluit met de bus te gaan. Heb een afspraak en wil niet totaal doorweekt aankomen.

Wordt het nog droog? Wanneer? Kan ik op de fiets naar de bushalte? Lopend met een paraplu in de hand lukt mij niet. Buienradar brengt uitkomst. Ik zie dat het over een uur even droog zal zijn. Veel te vroeg, maar zonder een spat regen kom ik bij de bushalte. Net op tijd, het begint weer. De bus komt daardoor ook later dan gepland.
Weinig tijd tussen aankomst bus en vertrek van de trein. Misselijk geworden door het wilde rijgedrag van de chauffeur die tijd in moet halen en dan ook nog een lange rij voor de kaartjesautomaat. Zo rustig als ik van huis ben gegaan, zo gestrest ben ik nu. Eindelijk aan de beurt. Na een paar keer proberen heb ik nog steeds geen kaartje. Waarom lukt het mij niet? Achter mij wordt de rij langer, mijn hoofd langzamerhand roder en warmer. Dan maar met pinpas een kaartje zonder korting.
Man staat al op het perron. Op de valreep halen we de trein. Als ik mijn verhaal vertel zegt hij: ‘Jij hoeft geen kaartje te kopen. Je hebt een ov-chipkaart waar toch genoeg saldo op staat. Je checkt in en je checkt uit. Het bedrag wordt afgeschreven.’ Ik schaam me dood. Al jaren heb ik zo’n kaart. Weet toch hoe het werkt? 
Heb ik onrustig in de bus gezeten, bang om de trein te missen. Gestrest in de rij gestaan, bang om de trein te missen. En zonder korting op het nippertje de trein gehaald. Volgende keer maar gewoon weer inchecken en doorlopen.

Bewaren

Bewaren

17 gedachten over “Inchecken en doorlopen

 1. Zou mij ook kunnen gebeuren zoiets, op het moment zelf doordat je de ogen van de anderen in je rug voelt, lijkt het denkvermogen ineens op tilt te slaan 😉 Herkenbaar dus!

  Like

 2. Ja Jannie, zoals jij het beschrijft gebeurt het ook, daarbij gehaast, misselijk en gestrest….kan niet anders, maar ik vind het ook komisch. Alles weten van die kaart en toch op dat moment niet weten te gebruiken. Blij dat ik niet de enige ben….xxx

  Like

 3. zo zou ik naar mijn vriendin in Alkmaar en kom er in Amsterdam achter dat het station veranderd is… uren later bij mijn vriendin vertelt zij ongeveer jouw verhaal en heeft dat ook aan de NS verteld en kreeg het geld voor het kaartje terug… dus als je deze blog nu even naar de NS mailt, met je gironummer 😉 !

  Like

 4. Heel soms gaat dat zo. Later vraag je je af hoe dat zo kon. Diep van binnen ergens anders mee bezig.
  Ik bleef laatst maar bezig mijn vrij reizen kaartje te pakken te krijgen. Er kwam maar geen papiertje uit dat ding. Nee, al jaren niet. Komt gewoon op je ov kaart….Haha.

  Like

 5. Nu ik jouw reactie lees, zie ik je bij de automaat staan, waarschijnlijk met wisselende gezichtsuitdrukking en maar proberen dat kaartje in handen te krijgen. Ik voelde mij zo stom, maar ben helemaal gerustgesteld. Het kan eenieder overkomen. Wij waren druk bezig met andere dingen, Athy 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s