Uitgaan Jukebox Dansen Tango Huismus Passie

Suf en saai


Van ‘uitgaan’ heb ik niet veel kaas gegeten. In mijn jeugd mocht het niet, uitgezonderd zo nu en dan naar het jeugddansen in het patronaat. Daar ging ik dan heen onder begeleiding van een meisje uit de buurt. Notabene maar één jaar ouder. Toen ik een jaar of 17 was ging ik soms op zaterdagavond in een naburig dorp naar een dansavond. Later ging ik ook wel eens met collega’s op stap. Altijd met dezelfde mensen naar hetzelfde café. Daar kon je dansen op plaatjes uit de jukebox. Dat dansen vond ik leuk. Liefst danste ik de tango. Dat deed ik dan met een collega. Vol passie en met plezier. Het dansen was de reden om mee naar het café te gaan, niet het ‘uitgaan’.
Dat was in een notendop mijn uitgaansleven. Het stelde niet veel voor. Had ook niet zoveel behoefte altijd tussen mensen te zijn. Als kind was ik al graag op mezelf. Was het te druk in huis, zonderde ik mij af.
Ben altijd een huismus geweest en nog. Natuurlijk ga ik wel eens de deur uit. Naar vrienden of overdag een eindje fietsen. ’s Avonds ben ik liefst thuis. Man ook. Voordat wij hebben gegeten en opgeruimd is het vaak acht uur of later, dan hebben wij geen zin meer nog veel te ondernemen. Man draait een plaatje, ik lees wat of ben even bezig in het atelier. Op een doordeweekse avond blijft niet veel tijd over, die is in een vloek en een zucht voorbij. ‘s Ochtends om zes uur gaat de wekker weer. Voor Man het begin van een lange dag.
In de weekenden zijn we dan ook graag samen thuis. Een beetje uitslapen, lekker lang ontbijten, lezen krant en boek, koken, eten en luieren. We gaan op pad voor boodschappen, rommelen in de tuin, in huis of atelier. Nu en dan hebben we een afspraak met familie of vrienden, we bezoeken een museum of gaan ergens lunchen. Af en toe kijken we een serie op dvd. Dat is het. We zijn niet zo uithuizig. Suf en saai? Misschien is dat voor veel mensen zo, te weinig reuring. Wij vinden het goed.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

23 gedachten over “Suf en saai

 1. Ik herken me daar inmiddels wel in. Nu had ik dit weekend achtereenvolgens een bruiloft, een groot ander feest en een concert. Nou dan ben ik zo gaar als een potje pieren. To much…way too much zal ik maar zeggen.

  Like

 2. Helemaal niet suf en saai Ellie, juist heerlijk! Ik herken het op diverse punten, ben ook heel graag thuis en graag in de natuur zo op zijn tijd. Daarnaast kunst en cultuur om het geheel aan te vullen 🙂 Leuk blog!

  Like

 3. Wij zijn heel tevreden met het leven dat we leiden, Irma. Veel thuis en af en toe de deur uit, daar gedijen wij het beste bij en doet ons het meest goed. En neen, wat een ander ervan vindt doet niet terzake, sterker nog, dat gaat langs ons heen.

  Like

 4. Suf en saai? Dacht het niet. Je hersens werken immers door. Je hebt je gedachtes, je emoties, je kunst. Avonturen genoeg in jezelf en samen.
  Een vriendin vraagt mij vaak: wat heb jij voor leuks gedaan?
  Niets, in haar ogen, maar in die van mij….een boek gelezen, gesprek gevoerd, nagedacht, kikker gered.De hele wereld in jouw en mijn achtertuin en huis. Stof genoeg…..

  Like

 5. Heerlijk, dat saaie en zo herkenbaar. Uitgaan is aan mij ook niet zo besteed. Ik doe wel veel andere dingen: Pianoles, zingen in een koor. Op die manier ben ik “functioneel” onder de mensen. Dat werkt voor mij prima.

  Like

 6. Wilma, ik bridge eenmaal per week, dat is voor mij genoeg aan verplichting en buitenshuis. Verder wil ik 'uitjes' of contact met iemand hebben van het moment laten afhangen, daar voel ik mij het beste bij.

  Like

 7. Ellie, er is niks fijner als lekker thuis met jezelf en je geliefden. Ook ik kan daar ontzettend van genieten. En hoef ook niet zo nodig op pad. Geniet van het leven op de manier die jullie willen. Heerlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s