Geen categorie

Stof tot blogpostZolang ik me kan herinneren schrijf ik al. Van losse woorden tot hele zinnen tot korte stukjes. In een schrift, op afgescheurd papier, in boekjes en op de krant. Tegenwoordig gebruik ik daarvoor ook nog mijn telefoon. En altijd heb ik een vrolijk gekleurd opschrijfboekje met pen in mijn tas. Bijna alle schrijfsels heb ik verbrand of versnipperd in de oud-papier-doos gedaan. Tot ruim 2 jaar geleden.
Eindelijk genoeg moed verzameld, een cursus schrijven gevolgd en een blog gestart om daarop mijn stukjes publiek te maken. Het belangrijkste om zover te komen kwam van Man. Hij heeft me steeds gestimuleerd door te gaan met schrijven. Al zijn er dagen dat ik veel inspiratie heb, het wil nog niet zeggen dat het schrijven dan ook lukt. En nog vind ik het af en toe spannend mijn schrijfsels te plaatsen.
Dat ik gevraagd ben gastblogger te zijn vind ik een groot compliment. Misschien zijn mijn stukjes zo gek nog niet. Maar eerlijk gezegd vind ik het ook een beetje eng. ‘Op bestelling’ of ‘in opdracht’ is toch anders. Ik heb geen idee waarover ik zal schrijven. Er is veel dat mij inspireert. Gewone dagelijkse dingen, observaties, gesprekken die ik heb of hoor (lees: afluister), een krantenartikel, iets wat ik plots zie, een woord of gebaar, alles kan stof tot blogpost zijn.
Sam. De poes door Man in ons huishouden ‘ingebracht’ toen we een paar jaar geleden gingen samenwonen. Ik als hondenliefhebster moest behoorlijk schakelen. Met poezen ga je nu eenmaal anders om dan met een hond. Het heeft even geduurd, maar tussen poes en mij is het goedgekomen
Een boek. Liefst lees ik Scandinavische auteurs. Heb favoriete Nederlandse schrijvers en natuurlijk staan er ook vrouwen en mannen uit andere landen in de kast. Literatuur trekt mij het meest. Af en toe heb ik behoefte aan spanning. Dan grijp ik naar de thrillers. Vooral die van de Scandinaviërs en van een paar Nederlandse mannen.
Naar kunst kijken. Dat is een liefhebberij die ik deel met Man. Musea bezoeken wij regelmatig. Altijd weer kom ik er geïnspireerd vandaan. Dan wil ik creëren of schrijven.
Schilderen in mijn atelier. Jaren geleden is de liefde daarvoor geboren en ik kan niet meer zonder kwast, ezel en doek. Ook ‘spelen’ met krijtverf. Daarmee meubels en accessoires beschilderen.
De jacht naar gebruikte spullen. Dat doe ik op markten en in de kringloopwinkel. Altijd op zoek naar ‘net dat ene ding’. Dat kan van alles zijn. Een tafeltje, een vaas, een beeld, een lijst, een spiegel of een lampenkapje. ‘Dat is het’ weet ik op het moment dat ik het zie.
Het naar buiten kunnen en genieten van de tuin, elk seizoen weer. Het groen, de vogels die er komen en de eekhoorn die er rondscharrelt op weg naar de pot met pindakaas.
Fietsen en regelmatig afstappen omdat er weer iets te zien is waar ik meteen een notitie van wil maken.
Vriendschap. Gelijkgestemde mensen. De herkenning. Vaak meteen al bij de eerste ontmoeting.

Dit zijn in een notendop een paar dingen die mij inspireren tot schrijven. Nog meer over mij te lezen op mijn blog http://ellieschmitz.blogspot.nl/

Bovenstaand stukje heb ik als gastblogger geschreven voor Irma Kurpershoek

http://irmakurpershoek.org/ 

 

Bewaren

21 gedachten over “Stof tot blogpost

 1. Heel herkenbaar, de wereld in je opnemen en dan er iets nieuws van maken. Ik merk schroom, doe jezelf dat niet aan. Dit is herkenbaar als gevoel van veel creatieve mensen. Het overkomt ons allemaal en daarin zijn we ook verbonden. Gewoon blijven doorgaan met schrijven en schilderen.

  Like

 2. Eervol om gevraagd te worden en spannend. Je had niet aan jezelf hoeven twijfelen: je schrijft goed en leuk. Mag je graag lezen en ja, ik ken die inspiratiebronnen. Doe het net zo maar ik probeer er altijd een verhaaltje van te maken. Zo is in mijn laatste verhaaltje de zin: “ik ben weduwe ……” het enige authentieke. De rest is 'dikke duim werk'.

  Like

 3. Wat schrijf je toch vaak stukjes met herkenbare onderwerpen.
  Ik denk dan steeds, och, ik heb dat toch niet alleen.
  Dat schilderij is ook mooi geschilderd. Je hebt toch leuke, mooie talenten.

  Like

 4. Weer zo'n mooie complimentjes. Daar kan ik toch alleen maar inspiratie uithalen en doorgaan met schrijven. Dank daarvoor Peter! Zoals jij dan vaak je verhalen neerzet daar heb ik grote bewondering voor. Voor mij is het een brug te ver (denk ik zelf) een verhaal uit fantasie te schrijven…maar wie weet 🙂

  Like

 5. Gastblog schrijfster, wat ontzettend leuk. Wat jij schrijft vind ik altijd heel herkenbaar en inspirerend. Dus hoop ik dat je nog lang en veel schrijft en dat ik het nog lang en vaak kan lezen. Dag lieve Ellie.

  Like

 6. Gastblog schrijfster, wat ontzettend leuk. Wat jij schrijft vind ik altijd heel herkenbaar en inspirerend. Dus hoop ik dat je nog lang en veel schrijft en dat ik het nog lang en vaak kan lezen. Dag lieve Ellie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s