Dromen Puppy Restaurant Bridgen Man

Dromen – 3

Met een puppy op de arm kom ik binnen. Het is rumoerig. Er wordt gerookt. Veel. Grote dozen met sigaren en sigaretten. Op de tafels, op de stoelen, op de grond, op de bar. Waar ik ook kijk. Overal. Aan een grote tafel een groep vrouwen en mannen. Zij roken pijp. In dit restaurant moet ik bridgen.
Regelmatig loop ik naar buiten. Dan het restaurant weer in, telkens een andere puppy op de arm. Voel me gejaagd. Heb het druk met bridgen en de puppy’s. Thuis zijn er nog vijf. De hondjes zijn door een kennis gebracht. Zij wilde er niet meer voor zorgen.
Plots staat Man voor me. Een hondje in een tas. Dood. Gevonden in de landerijen. Ook ik heb er al een gevonden.

Wakker. Het duurt even voordat het tot mij doordringt dat ik in mijn bed lig. 

http://ellieschmitz.blogspot.nl/2015/01/dromen.html 

http://ellieschmitz.blogspot.nl/2015/09/dromen-2.html 

Bewaren

15 gedachten over “Dromen – 3

 1. Puppy's zijn kwetsbaar Ellie, vermoedelijk heeft het daar iets mee te maken? Verantwoordelijkheidsgevoel, bescherming, liefde, allemaal van groot belang. En een rokerige ruimte is zeer ongezond! Best wel een mooie droom eigenlijk, verlies en verdriet, het passeert allemaal. Een 'droom' uit het leven gegrepen dus! 😉 Liefs!

  Like

 2. Kwetsbaar zijn wij op zijn tijd en dan komen, in mijn geval althans, de dromen. Er kwam ook nog een persoon in voor, zij heeft puppy's gehad. Onlangs bij iemand geweest die nog een nestje puppy's in huis heeft. Misschien speelt ook het verlangen naar weer een hond mee…?? Inderdaad uit het leven gegrepen, Jannie. Lieve groet xxx

  Like

 3. De droom is een samenhang van gebeurtenissen, denk ik, Irma. Jouw puppy's gezien, een ander nest met puppy's op foto's, het denken aan weer een hond hebben, kwetsbaarheid, vermoeidheid….dan komt de verwerking, de droom 🙂

  Like

 4. Mies, ik rook sinds 21 jaar niet meer, ik bridge sinds 10 jaar in een 'huiskamer-dames-bridgeclubje', ik ben op bezoek geweest bij Irma Kurpershoek, daar een nest met puppy's en ik heb iemands foto's gevolgd van het nest met puppy's. Gelukkig is met al deze hondjes niets aan de hand….:-)wWt de droom nu betekent, ik weet het ook niet, maar het was heftig, blij dat ik wakker werd.

  Like

 5. De betekenis van dromen kan ik ook niet verklaren, Wilma. In deze droom wel waargebeurde voorvallen gedroomd…soms, bij grote vermoeidheid droom ik daar dan over, ook al kan het een poos geleden zijn gebeurd.

  Like

 6. Heftige droom Ellie. Kennelijk moest er wat komen bovendrijven of moest je iets verwerken … Maar het zal akelig gevoeld hebben!
  (Ik ben ook een dromer, dus herken het fenomeen)

  Like

 7. De rook legt een gordijn over waar je mee bezig bent en je moet er dan ook regelmatig van weg lopen voor frisse lucht.
  Ben je zo nu en dan bezig met het ophalen en/of verwerken van oud zeer; een hond kan op zielenroerselen duiden, een puppy,vanuit je kindertijd ?.
  Je was vast blij dat je wakker werd want want een beklemmende droom. Misschien is het wijs om zo nu en dan over het gegeven te mijmeren, zonder de zekerheid van een verklaring. Daarmee kan je een eind komen.
  Als je dat wilt, tenminste.

  Like

 8. Vermoeidheid-kwetsbaarheid spelen nu, maar ook veel denken-beleven…alles wat een mens kan doen en zijn komt voorbij en inherent daaraan teveel prikkels. Ik probeer over het dromen na te denken, maar niet teveel omdat ik dromen ook een soort van verwerken vind en dat is goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s