Op weg naar 2016 Boom Versieringen Ballen Lampjes Kerst Oudjaarsavond

Op weg naar 2016


Het heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad. De boom scheef. Die moet worden verpot. Staat dan nog niet recht. Een kei tussen stam en emmerrand geklemd, doet wonderen. Veel takjes te dun waardoor de ballen eruit vallen.
De lampjes. Een kluwen. ‘Heb ik die vorig jaar zo opgeborgen? Daar geloof ik niets van. Zoiets doe ik niet. Heb jij dat gedaan?’
Ongeduldig als ik ben wordt de kluwen steeds vaster. Man neemt het over, hij is de rust zelf. Het snoer wordt door hem snel uit elkaar gehaald en de lampjes in de boom gehangen. Het zijn er te weinig. Het tweede snoer in de doos kapot. Op zolder vind ik nog een doosje waarin kleine lampjes.
Bij het uitzoeken van de versieringen vind ik het plots saai, de boom in een kleur. We hebben alleen rode ballen en een paar gekleurde die van oma zijn geweest. Enkele gouden en zilveren ook nog. Er moet meer kleur komen. Die gedachte laat mij niet meer los. Man fietst naar het tuincentrum. Koopt daar een paar grote en kleine gekleurde balletjes.
De boom staat
Voor ons niet het gemak van een kunstboom met de lampjes en de ballen er al in. Wij willen een ‘echte’. Met kluit, plakkerige hars en dennengeur. In het nieuwe jaar krijgt deze boom ‘2015’ een plek in de tuin. Boom ‘2014’ staat er al.
Ook de boodschappen zijn in huis. Net als anders de tas gevuld met eten dat wij lekker vinden. Niet een tas vol extra’s omdat het kerstmis is. Ook eten wij ons niet helemaal vol omdat het kerstmis is. Wij houden niet van diners en verplicht opdraven omdat het kerstmis is.
Wij dompelen ons onder in ‘ons nest’. Genieten van ‘een-lang-weekend-vrij-Man’, van de boom, een boek, muziek en van elkaar. Zo brengen wij de kerstdagen door. Er is zo weinig vrije tijd samen dat we juist deze dagen voor onszelf houden. Die keuze stuit wel eens op onbegrip. Toch doen wij het zo.
Na de kerst moet Man werken. Het kan zijn dat ik wat schilder en schrijf of dat ik eindelijk mijn boek eens uitlees. Ik zie wel. Laat het gebeuren. Of er dit jaar nog blogpost komt is ook niet zeker. Zo ‘drijf’ ik het jaar uit en dansend met Man het nieuwe jaar in!
Ik wens jullie gezellige kerstdagen. Geniet van en met elkaar. Voor het nieuwe jaar 2016 alle goeds. Veel warmte, liefde, geluk en vooral de allerbeste gezondheid!

Bewaren

22 gedachten over “Op weg naar 2016

 1. Deze 'post'hebben wij in ieder geval en in het nieuwe jaar nieuwe kansen. Die verrekte lampjes, ook die van mij wurmen zich na het opgeborgen zijn, een slag in de rondte en de knoop. Het moest verboden worden. Geniet van je fijne rustige dagen en ik schreef het het net op facebook: Kerst moet je vieren op je eigen manier. Heb het goed Ellie, met je liefde. Tot volgend jaar….

  Like

 2. Een heel fijne kerst en een gelukkig 2016 voor jullie samen in goede gezondheid, fijne vrije tijd en veel mooie creativiteit!
  Veel liefs! 🙂 xxxxxx

  Like

 3. Fijn dat jullie samen zo in rust genoten hebben. Dat is jullie recht en je moet het doen zoals je hart je ingeeft.
  Ik was jaren alleen en vierde dan niet echt (al had ik wel versieringen), dat was mijn keuze omdat ik me anders alleen voelde. Dat jullie van de boom (heerlijk, een echte!) willen genieten, is alleen maar positief 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s