Voor de missie Rommelmarkt

Voor de missie


In het dorp waar ik woon wordt een paar keer per jaar een rommelmarkt georganiseerd. Eenmaal in het jaar ook een waarvan de opbrengst bestemd is voor de missie. Daar wil ik heen. De datum heb ik lang van tevoren in de agenda geschreven. Zus gevraagd die dag mee te gaan.
 
Klokslag elf uur wordt een bel geluid en de poort geopend. Kramen vol met huisraad, kerstspullen, speelgoed, servies en glaswerk. Eronder en erachter staan nog dozen. Boordevol. Ook boeken, elpees, lijsten, schilderijen en accessoires voor in huis en tuin. Een kraam waar alleen maar stof te koop is. Grote lappen, kleine lappen, gordijnen, tafellopers, gehaakte en geborduurde kleedjes. Een andere kraam met lampen, op de grond erbij waterkokers en koffiezetapparaten. Op een plein de meubels.
In een mum van tijd hebben zus en ik het een en ander bij elkaar gesprokkeld.
Man en zwager zijn met ons meegegaan. Man omdat hij het leuk vindt en met mij zoekt naar ‘het’, zwager zittend op een bank, observerend en wakend over de gekochte aanwinsten. De veiling slaan we over. Er is geen doorkomen aan, je kunt over de koppen lopen. 
De kap kapot. Het snoer en de stekker niet bruikbaar. We maken de lamp weer compleet

Aan tafeltjes kan ik niet aan voorbijgaan. Rond, vierkant of ovaal, meestal sleep ik er een mee naar huis

Van dit glas heb ik al het een en ander. Deze schaal past er mooi bij
Altijd op zoek naar kerstballen van ‘toen’

Dit koord voor 10 eurocent. Te gebruiken in atelier. Waarvoor? Dat weet ik nog niet, dat gebeurt gewoon een keer

Lijsten en lijstjes 

Een réchaud van Brabantia. Pure nostalgie uit mijn kinderjaren

Zinken emmers. Met zus bij thuiskomst onmiddellijk de planten erin gezet

Dit gehaakte kleedje kon ik niet laten liggen. Ook pure nostalgie voor 20 eurocent

Bewaren

18 gedachten over “Voor de missie

 1. Geweldig, Ellie!
  Dat rechaud had ik lang lang geleden ook 🙂

  Wat jij met tafeltjes hebt, heb ik met kastjes. Daar kan ik niet aan voorbijgaan.
  Je hebt prachtige oogsten gescoord!

  Like

 2. Wat een leuk tafeltje! In dat rode glas heb ik ook een heleboel spulletjes gespaard. Heerlijk om te doen, dat rondsnuffelen op rommelmarkten. Het is al weer een tijdje geleden dat ik dat gedaan heb. Misschien maar weer eens mee beginnen dit jaar.

  Like

 3. Wat gaaf allemaal! We hebben dezelfde smaak ook nog. 🙂 O ja, en je wist nog niet dat ik je schrijfsels behalve onderhoudend ook heel erg 'to the point' vind. Geen woord teveel. Ik vind het knap en lees je graag.

  Like

 4. Dat kleedje zal mooi staan op een tafel waar een gat in zit voor een parasol. Zie het zomers tafereeltje al voor me Ellie. Leuk dat jullie zo genieten van allerhande spullen, en dat wij mogen meegenieten. Liefs!

  Like

 5. Heerlijk dat rommelen op de rommelmarkt. Toen ik voor het eerst op me zelf zich wonen struinde ik alle markten af voor leuke spulletjes voor een prikkie. ik heb er nu zelfs nog steeds dingen van over gehouden die ik echt niet weg wil doen!
  Ik wens je een fijn weekend,
  groetjes Mickey

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s