Foto's 6 Assen Heusden

Foto’s 6


Twee-weken-vakantie 2
De laatste blogpost http://ellieschmitz.blogspot.nl/2016/08/fotos-5_31.html sloot ik af met een foto van een mooie wolkenpartij. We waren onderweg naar Assen.
Twee weken vakantie. Tijd telt niet. Vrijheid. 
Op de heenweg bezoeken we beeldend kunstenares, Gwendolyn van Essen. Ook willen we naar het Drents museum. Er is een expositie over het leven van de Maya’s. Dat doen we de volgende dag. Na nog een nacht in het hotel gaan we weer huiswaarts, maar niet voordat we ook onze vrienden in Assen hebben bezocht. Een paar dagen later gaan wij nog naar het vestingstadje Heusden.
Deze zagen wij ook
Eten in het hotel. Verwend worden met allerlei lekkers
Hieroglyfen van de Maya’s.Teksten vooral gewijd aan religieuze en astronomische thema’s. Het is belangrijk dat verworven kennis bewaard blijft. Verder noteren de Maya schriftgeleerden namen van hun heersers en hun vrouwen op steles. Bovendien komen hier eveneens de militaire overwinningen en heldendaden op te staan
Een prachtige offerkist
Hier kunnen jullie lezen waarvoor deze kist werd gebruikt    
 
Heusden
Een insectenhotel in de heemtuin in Heusden. Een lust voor het oog, evenals de kruiden, wilde planten en bloemen die in deze tuin zijn gezaaid 
Van stenen, dakpannen en er tussenin een enkele kruik is in de tuin deze wal gemaakt
Ook in de eigen tuin wordt gewerkt. Hier hangt Man een eekhoornnestkast op, een paar dagen later nog een aan een boom dichtbij…  
…en van gesnoeide berkenboomtakken maakt hij een constructie waar de klimop overheen geleid kan worden
 
 
 

Bewaren

15 gedachten over “Foto’s 6

 1. Het was een heerlijke vakantie, Marjolein. De eekhoorn is vaste gast in de tuin, echter….sinds een paar weken zijn er waarschijnlijk ergens anders lekkere hapjes te vinden…hopelijk vindt zij/hij de weg naar onze tuin weer terug ❤

  Like

 2. leuk weer, Ellie. en laat ik hier nou een eekhoornnest hebben ontdekt onder de wilde klimop (die 'alles' overwoekert hier) – ik heb hem schoon en ga hem toevallig ook binnenkort ophangen! heb je ook al een eekhoornvoederkastje, dat is toch zo enig: ze tillen zelf de deksel op en graaien het eten eruit. ze zijn gek op hazelnoten en zonnebloempitten. lekker nazomeren!

  Like

 3. Anne, leuk ook jouw reactie. Heerlijk dat je ook bezig bent met de tuin, de kippen en nu zelfs een nestkast voor de eekhoorn hebt gevonden. Wij hebben er twee hangen, de beestjes hebben graag een vluchtweg. Elke dag de 'huis-eekhoorn' te gast, snoept van de pindakaas en gaat het voederhuisje voorbij 😟 dat hangt er inmiddels al ruim een jaar. Nu hebben we er twee opgehangen, speciaal voer bij de dierenwinkel gekocht en hopen we dat de eekhoorn ervan gaat smullen!

  Like

 4. leuk!!! wat een slimme koolmees! weet je, onze eekhoorns hadden het eerst ook niet door ~ toen heb ik wat hazelnoten op het plankje gelegd en een stokje tussen deksel en 'onderstel' en had de slimste eekhoorn het door en toen volgde de rest. pindakaas ga ik ook proberen. doewie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s