Zijn laatste verjaardag Foto Genoten Plechtige communie

Zijn laatste verjaardag

12 Jaar – Plechtige communie in 1931
Vandaag is het 6 september, de geboortedag van mijn vader.
Zijn laatste verjaardag, hij werd 82, herinner ik mij als de dag van gisteren.
Mijn zus en ik, zijn kleinkinderen, schoondochter en schoonzoon, wij waren er allemaal. Vierden deze dag. Wat was hij trots die dag. Een foto werd gemaakt. Door zijn schoondochter en kleinkind ondersteund om overeind te kunnen blijven. Zus en ik op onze hurken voor hem. Op onze schouders zijn handen.
Zijn laatste verjaardag. Het leven eindigend. Hij wist het. Wij wisten het. Hij genoot, met glanzende ogen en rode konen van de prednison. Met z’n allen hebben wij van (o)pa’s laatste verjaardag genoten.

Bewaren

19 gedachten over “Zijn laatste verjaardag

 1. ik sla pardoes aan het rekenen, zo'n dag is het voor mij… 15 jaar alweer Ellie en als de dag van gisteren – doorleefde tijd is tijdloos, zo ervaar ik het als ik jou lees ~ zo blijven onze dierbaren voor altijd dichtbij en blijft onze liefde voor hen zich verdiepen – en het missen houdt ook nooit op, zucht… dikke liefs X

  Like

 2. Anne, het is een dag van denken aan, warmte, liefde, tompouce en herinneringen. Wat is het toch fijn dat jij dit zo 'mee' kunt voelen. En oh ja ja ja, het is precies zo, zoals jij het verwoordt: 'doorleefde tijd is tijdloos ~ zo blijven onze dierbaren voor altijd dichtbij en blijft onze liefde voor hen zich verdiepen ~ en het missen houdt ook nooit op'.

  Like

 3. De goede, warme herinneringen opnieuw beleven in tijden wanneer leven niet zo gemakkelijk is.
  Een handreiking a.h.w. vanuit die andere wereld, die zo dicht naast die van ons ligt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s