Geen categorie

Mannen van Mars – Vrouwen van Venus


Heb ik iets in huis veranderd, ziet Man het niet eens. Al staat ‘de verandering’ voor zijn neus of naast hem, het valt hem niet op.
Zuchtend en een beetje geïrriteerd zoals waarschijnlijk alleen vrouwen dat kunnen zijn, vraag ik of hij nou echt niet ziet wat er anders dan anders is.
‘Wat heb je dan veranderd?’
‘Dat het jou niet opvalt. Niet te geloven. Vorige keer zag je het ook al niet’
‘Maakt het je nog iets uit of het wel of niet gezellig is in huis?’
‘Ja, natuurlijk’
‘Of moet altijd alles hetzelfde blijven? Dat vind ik saai’
‘Je weet toch dat ik het leuk vind zo nu en dan met spullen te schuiven. Dat ik houd van het gerommel, ook al zet ik soms alles weer op dezelfde plek terug’
‘Oh ja, nou zie ik het. Dat staat anders’
‘Dat staat zeker al een maand op die plek’
‘Echt? Niet gezien’
Man kijkt. Frons in het voorhoofd. Denkt na.
‘Dat is het. Je hebt de vazen verwisseld’
‘Daar heb ik inderdaad een ander groepje van gemaakt. Ook al een poos geleden’
‘Jij vindt het toch leuk als we in huis iets veranderen?’
‘Ja, dat is zo. Jij hebt de ideeën. Ik sjouw. Wij vullen elkaar goed aan en wat je ook bedenkt, het is altijd weer mooi’
Hij ziet het niet. Ik mok en mopper nog een beetje. Waarom ziet hij het niet? Voor een vrouw is dit toch belangrijk? Dat weet een man toch? Waar ligt dat aan? Of is het echt waar: ‘Komen Mannen van Mars en Vrouwen van Venus?’

Bewaren

25 gedachten over “Mannen van Mars – Vrouwen van Venus

 1. Heel herkenbaar Ellie! Ik ben het eens met Margot, voortaan gewoon vragen en dan maar hopen dat het een positief geluid oplevert. 😀

  Like

 2. Leuk jouw reactie, Jannie! Een beetje met een knipoog geschreven want door de jaren heen heb ik wel begrepen dat een man een totaal andere belevingswereld heeft…maar toch…zoals jij zegt, hopend op, zo wil ik soms ook dat ene positieve geluid hebben 😉

  Like

 3. Een paar reacties heb ik gekopieerd en post ik onder dit stukje. Deze reacties komen van Facebook en wil ik de lezers die daar geen lid van zijn, niet onthouden. De uitspraken zijn te leuk om verloren te laten gaan.

  Like

 4. Selma Hoste
  Ik besprak laatst net zo iets met de kapster. Zij vertelde dat ze een keer met haar haarkleur van heel donker naar heel licht was gegaan (kan ook andersom zijn geweest). Bij thuiskomst vroeg ze haar man: 'Zie je iets aan me?' Waarop hij vroeg of ze een nieuw truitje aan had! 😜

  Like

 5. Mijn man heeft arendsogen. Alleen niet wanneer hij met zijn werk bezig is. Cijfers zijn zijn lust en zijn leven. Zou ik naakt voor 'm gaan staan, zou hij hoogstens vragen: “Is er iets?” waarbij zijn ogen bij het woordje “er” al terugdwalen naar cijfers.
  Maar verder is-ie heel lief!
  Groetjes Kakel. Ik kom even bij je neuzen via Michiel.

  Like

 6. Mijn man heeft arendsogen. Alleen niet wanneer hij met zijn werk bezig is. Cijfers zijn zijn lust en zijn leven. Zou ik naakt voor 'm gaan staan, zou hij hoogstens vragen: “Is er iets?” waarbij zijn ogen bij het woordje “er” al terugdwalen naar cijfers.
  Maar verder is-ie heel lief!
  Groetjes Kakel. Ik kom even bij je neuzen via Michiel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s