Geen categorie

Dromen – 5

34066-dscn2980

Vier wolven in de tuin. Zij liggen op het grasveld. Man ligt erbij, totaal niet bang. Sam in haar mand, die hangt aan een boom. Ik sta ook buiten. Als ik met mijn hand een beweging naar beneden maak staat een van de vier beesten op. Ik vlucht het atelier in. Drie van hen gaan zo nu en dan door de poort de straat op. Steeds weer komen zij terug. De andere blijft liggen op het gras. Hun vacht vind ik zo mooi dat ik hen wil knuffelen. Dat gevoel is allesoverheersend.

Ineens ben ik samen met vriendin L. We zitten buiten op een verhoging en bekijken elkaars blote benen. Ik heb honderden witte bultjes op mijn huid, ontstaan door het epileren. Het apparaat trekt met wortel en al de haartjes eruit. L heeft flinke bossen donker haar en jammert dat het ontharen zo’n pijn doet. Een jonge vrouw in lichtblauwe kleding en kort blond haar komt erbij zitten. Zij pakt mij vast aan een been. Ik ken haar niet. In een reflex sla ik haar hand weg. Als ik zie dat haar handen gezwollen en rood van ontstekingen zijn, heb ik spijt. Even later zitten we met z’n drieën op een kar, getrokken door paarden. Ik vind het geweldig. Roep het steeds weer. Bergop gaan we, maar na 100 meter is het tochtje al ten einde. ‘Dat was het’ zegt L als zij mijn teleurstelling ziet. Het uitzicht is prachtig.

Ik ben in Italië in een smalle steeg. Vriendin L en de vreemde vrouw zijn er niet. Wel een echtpaar. Heb hen eerder gezien. Door een deur gaan zij de stad uit. De man fors, lange donkere mantel aan en donkerrode sjaal om zijn hals gedrapeerd. Hij draagt een hoed met brede rand, heeft lang grijs haar, een spitse neus en strenge blik. De vrouw klein, onzichtbaar.

In Italië ben ik overigens nog nooit geweest.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

17 gedachten over “Dromen – 5

 1. Een rake weergave van dromen Ellie. Zo spannend, raar en bijzonder zijn dromen vaak. Alles kan en emoties & gevoelens gaan alle kanten op. Erg leuk te lezen daarom dat dat niet alleen bij mij zo werkt.

  Liked by 1 persoon

 2. Bijzondere dromen, fijn dat je ze onthouden hebt en opgeschreven.
  Wolven, een poes en paarden ~ en nog veel meer beelden die je innerlijk landschap bevolken ~ lijkt me mooi om het uit te werken in schilderijen en er helemaal in weg te dromen ~ dankjewel voor het delen, Ellie

  Liked by 1 persoon

  1. Soms kan ik mij bij het wakker worden haarfijn de droom herinneren en dan vaak ook het fijne of het angstige gevoel. Nu waren beide emoties er, Anne. Dromen zijn bijzonder, ik kan alleen de ware betekenis niet altijd achterhalen. Of ik deze droom op doek kan uitwerken, ik weet het niet…de tijd leert mij dat wel!

   Like

  1. Ik kan beslist niet altijd een droom navertellen. Heb ook wat jij ervaart, dat de sfeer of een gevoel blijft hangen, dat gebeurt eigenlijk altijd wel, Wilma. En het reizen vond ik heerlijk 😉

   Liked by 1 persoon

 3. Deze droom zou ik eens grondig onderzoeken vanuit de regel: alles wat je droomt ben je zelf.Uitgaande van het begin, dat een wolf symbool is voor een krachtdier. En jij hebt veel kracht nodig deze winter, dat weet je.
  Ben benieuwd…dag lief mens.

  Liked by 1 persoon

  1. Athy, wat mooi hoe jij alleen al het begin van deze droom uitlegt. Misschien moeten wij samen eens een boom over dromen opzetten?! Jouw wijze woorden hebben mij meer dan eens energie gegeven 💜

   Like

  1. Niet altijd is het gedroomde zo helder, maar zelfs nu, nu ik reageer op jouw woorden voel en beleef ik deze droom wéér. Fijn dat je ‘hier’ weer was, dank Mieke!

   Liked by 1 persoon

  1. Deze dromen waren zo intens dat er geschreven moest worden! Misschien een vorm van onbewust nog iets willen verwerken tijdens het schrijven?? Dank voor je reactie, Margo!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s