Geen categorie

Leukste dag

 

Ik ben de hele week thuis, heb geen baan buitenshuis. Alle dagen van de week kunnen in aanmerking komen voor ‘leukste dag’. Maar ik kan met de beste wil van de wereld niet bedenken welke dag van de week ik nou het leukst vind. Er zijn wel dagen dat ik een blijer gevoel heb of dat er iets moois gebeurt, maar dat zijn dan nog geen ‘leukste dagen’.

Op maandag begint Man aan zijn werkweek. Hoewel ik goed alleen kan zijn vind ik het jammer dat hij weg is als ik beneden kom. Hij heeft al vroeg het ontbijt op de slaapkamer klaargezet, mij gekust en gedag gezegd. Het komt regelmatig voor dat ik deze lieve gestes nauwelijks besef.

Dan is het dinsdag. Ik heb altijd leuke dingen te doen zoals lezen, schrijven en schilderen, maar het is een gewone dag. Af en toe spreek ik af met Vriendin. Die ontmoetingen maken de dag specialer.

Na dinsdag komt woensdag. Ook een gewone dag, maar één die ongeveer het midden van de week markeert. Zo voel ik dat ook letterlijk want de volgende dag kan ik al zeggen: ‘Morgen is het vrijdag, dan begint het weekend’.

Jullie begrijpen natuurlijk wel waar ik naartoe wil. De leukste dag van de week is voor mij misschien wel de vrijdag en dan de vrijdagavond. Dan komt Man thuis en begint het weekend. Twee vrije dagen samen thuis. Die avond staat in het teken van ontspannen, een beetje praten, lekker eten en meestal vroeg naar bed. Soms kijken we op Netflix een aflevering of meer van een serie.

Zaterdag is de dag van de afspraken en dingen die gedaan moeten worden. Daarna gaan we koken en eten, de vrije avond ligt voor ons. We lezen of genieten van een film of Man luistert muziek. De zaterdag is een goede ‘leukste dag’ nummer 2.

De zondag ‘leukste dag’ nummer 3. We doen waar we zin in hebben. Een hele dag ‘pyjamadag’. Niets hoeven. Lezen, rommelen, luieren en volgens traditie bakt Man eitjes vuur en vlam

Van een ’leukste dag’ is misschien wel enigszins sprake, maar het leukst vind ik toch die dagen dat Man en ik samen thuis zijn, ook al zijn we afzonderlijk van elkaar bezig. Tenslotte heeft hij zijn ‘muziek-luister-kamer’ en ik mijn atelier.

15 gedachten over “Leukste dag

 1. wat leuk om jouw dagen voor me te zien, dat elke dag leuk is, maar samen met man is het allerleukst 🙂
  voor mij is de donderdag de fijnste dag, al heel erg lang en in heel verschillende levensfasen – op donderdag gebeuren de dingen met een donderslag – daar zou ik zomaar eens de hele dag over kunnen gaan dromen, en dat op vrijdag…. dankjewel voor je inspirerende gedachten

  Liked by 1 persoon

  1. Elke dag heeft wel iets bijzonders, maar voor mij heeft de vrijdag, ook in verschillende levensfases, ervoor gezorgd dat bij het wakker worden ik al een speciaal gevoel heb, in alle seizoenen, overal waar ik ben. Misschien lezen wij nog eens over jouw donderdagen die jij op een vrijdag overdenkt 💜

   Like

 2. Hoewel ik net als jij al jaren geen weekend heb, vind ik het weekend ook het leukst.
  Toen ik nog alleen was, vond ik het heerlijk om op zaterdagavond nog snel even naar AH te gaan en een maaltijdsalade te halen. Die dan in alle rust voor de buis opeten was echt ontspannen.
  En nu, samen, blijft het weekend leuk. Zaterdagavond kijken we samen naar filmpjes waarbij iets mis gaat en rollen ons de tranen van het lachen over de wangen.
  Ik moest erg wennen aan altijd samen, samen tv kijken, samen thuis. Maar ik doe mijn ding en hij het zijne en al zitten we naast elkaar, ik heb wel ruimte.
  Je herkent dat vast wel. Die fijnste dag van jou klinkt zo leuk, als voorpret!
  Mooie blog!

  Liked by 1 persoon

  1. Wat leuk Marjolein, zoals jij vertelt over het weekend voorheen ‘alleen’ en nu ‘samen’ met J. Dank voor je inkijk in dat stukje privé en voor het compliment ❤ Voorpret heb ik nu natuurlijk 😉

   Liked by 1 persoon

 3. Leuk om over jouw leukste dagen te lezen.
  Door mijn wisselende diensten heb ik eens in de twee weken een vrij weekend. Dat vind ik altijd fijne dagen. Door die weekenddiensten ben ik doordeweeks ook regelmatig vrij en heb de tijd aan mezelf. Dat zijn ook fijne dagen. De dagen dat ik werk heb ik soms moeite met het verdelen van wat ik allemaal nog wil als ik weer thuis ben.

  Liked by 1 persoon

  1. Zo te lezen Wilma, heb jij ook ‘leukste’ dagen. Uit ervaring weer ik dat als je werkt de vrij dagen natuurlijk de ‘leukste dagen’ zijn. Zelfs nu heb ik dat ook nog in het weekend als Man vrij is…dat zijn dus toch nog de ‘leukste dagen’ 😀

   Liked by 1 persoon

 4. Er zijn zeker nog meer dingen die een dag leuk maken. Ik lees en schilder, kijk maar eens onder ‘kunst’ op deze website, dan zie je een aantal werken. Ik fiets, ik vind het heerlijk in de tuin, de vogels die komen eten, een kaartje bij de post. Er zijn legio dingen te noemen die een dag leuk maken!

  Like

  1. Leuk je hier te ontmoeten, Paul! Ik vind de dagen apart toch wel iets hebben, de een dit, de ander dat, in meer of mindere mate. En hoe komen zij aan hun naam? Dat ga ik eens uitzoeken en misschien daar weer een blogpost over en wie weet dat ook jij dan een favoriete dag krijgt 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s