Geen categorie

Prik in de bil

needle

Dat mijn gezondheid niet is wat het moet zijn weten de meeste van mijn trouwe lezers wel. Ook dat dit er zo nu en dan voor zorgt dat het mij niet goed lukt het ritme van het schrijven vast te houden. Trouwens ook niet dat van het schilderen. Ik wil zo graag. Het zijn de bezigheden die mij gelukkig maken. De bezigheden die ik zie als mijn werk, zoals een ander een baan heeft. Die baan heb ik door het ziek-zijn al jaren niet meer. Het is een hele klus geweest doel en activiteiten bij te moeten stellen. Andere ‘dingen-te-doen’ te ontdekken waarvan je weet ‘dit is het’. Uiteindelijk is dat gelukt. Dat weten de trouwe lezers. Het schrijven en schilderen. Dat past bij mij. Het is de vrijheid die ik daarbij ervaar. Aan de andere kant het zwoegen waarna (meestal) resultaat en trots. Want, neem van mij aan, een doek ontstaat niet zomaar. Een stukje tekst ook niet.

Vorig jaar vaak ziek geweest en ook dit jaar. Of onderweg. Neem nou de laatste tijd. Sinds februari al luchtweginfecties waarvan ik niet goed herstel. De reuma die daardoor de macht overneemt met pijn en vermoeidheid. Dat laatste vind ik vaak niet te pruimen. Ik weet het. De tijd uitzitten, rust, lezen (ook een van mijn favoriete bezigheden) en extra medicijnen. Een van die extra’s heb ik gisteren gekregen. Prik in de bil. Een hoge dosis prednison. Hoera! Als het goed is de komende zes weken nauwelijks pijn en meer energie. Dat betekent weer vaker blogpost en kan ik vast ook weer meer van kwast, ezel en doek laten zien.

 

20 gedachten over “Prik in de bil

 1. Dat lijkt me geen pretje zo’n joekel van een naald in je achterwerk maar als je er weer door kunt schilderen en schrijven dan heeft dat nadeel weer zijn voordeel. Dat je maar enthousiast de kwast en pen weer ter hand mag nemen.

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel, Mies. Het is een tussendoor-extraatje 😉 Alles om op te knappen zodat ik weer snel kwiek ben!! Al die creativiteit in mijn hoofd verzamelen geeft natuurlijk weer andere klachten, dat moet toch niet gebeuren.

   Liked by 1 persoon

 2. Ja idd Prednison is echt zo’n shotje paardemiddel, maar als het je – al was het maar voor even – beter doet voelen, en je in staat bent weer wat te schilderen en schrijven, who cares? Sterkte, desalniettemin. 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Een stevig shotje Irene, helaas af en toe nodig. Het helpt wel, heb er zelfs een jaar op geleefd, elke 3 weken een, maar voor het goede doel moet je soms keuzes maken. Dan kies ik hiervoor, ben nog niet geschikt om achter de geraniums te zitten 🤓

   Like

 3. Knap hoe jij omgaat met je tegenstribbelende lijf, altijd weer zoekt naar manieren om de kwaliteit van je leven te verbeteren…voordelen van een vervelende prik in je bil kunt zien.
  Respect voor dat alles!
  Liefs Joke

  Liked by 1 persoon

  1. Soms heeft de positiviteit zich wel eens even verstopt, maar het lukt nooit onvindbaar te blijven. Ik bijt mij erin vast, net zo’n terriër ben ik dan Joke, ik wil vooruit blijven kijken. Dank voor je lieve lieve woorden ❤️

   Like

  1. Dank voor je lieve woorden, Margo. Heerlijk om even, al is het maar voor een aantal weken, fysiek tot rust te kunnen komen, misschien de opmaat naar een betere tijd!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s