Geen categorie

Turbulent

Veel leuke dingen gedaan, lieve mensen gezien en gesproken. Het is voor mijn doen een turbulent weekje geweest.

Dinsdag 30 mei. Voor mijn gevoel kan ik deze dag voluit. Geen geduld, heb immers de prik gehad? Maar na het schrijven van de blogpost extra’s en wat opruimen in het atelier maak ik er toch een rustdag van. Het is nodig.

Woensdag 31 mei. Vandaag bezoek ik Anne. Veel van mijn trouwe lezers kennen haar wel van haar boeken ‘Sophie Genius Loci’ en ‘Eva Terra Incognita’. Maar ook is er van Anne blogpost te lezen, kijk op www.annevellinga.nl

Donderdag 1 juni. Lang geslapen. Man heeft het ontbijt naast het bed gezet. Van schrijven en schilderen is de afgelopen dagen nog niet veel terecht gekomen, maar ’s middags krijg ik onverwacht bezoek en bekijken we samen het schilderij waar ik aan bezig ben. Ook proberen we wat dingen uit en dat inspireert enorm.

FullSizeRender

Een klein deel van het nieuwe doek, binnenkort meer

Vandaag ook mijn tweede bos bloemen van Bloomon. Voorpret en verheugen op een boeket waarvan je niet weet welke bloemen vroeg in de ochtend geplukt zijn. Een verrassing als het wordt gebracht. Wat is dat leuk.

IMG_2580

Het eerste formaat medium, nu small, mooi en nog groot genoeg

Vrijdag 2 juni. Athy op bezoek. Ik haal haar af van het station. We hebben elkaar een paar maanden niet gezien, maar pakken het gesprek op, daar waar wij vorige keer zijn gestopt. Het kost geen moeite, het samenzijn gaat vanzelf. Na het avondeten brengt Man haar naar de trein.

FullSizeRender (1)

Dit boekje heeft Athy meegebracht

Zaterdag 3 juni. Ik ben totaal gesloopt. Met Man nog boodschappen in huis gehaald, maar daarna in bed, uit bed. Meer gebeurt er niet. Het is de prijs voor een hele week ‘ondernemerschap’.

img_2521

 Als ik dit lees wil ik alles en nog meer doen

Zondag 4 juni. Familie op bezoek. Drie grote en twee kleine dames. Een heerlijke dag met zon, lekker eten, bijkletsen en genieten.

IMG_2564

Genieten, dat doen deze ‘hang-mannen’ ook.

Maandag 5 juni. Man snoeit de heg. Ik lees mijn boek uit. Sam neemt het er deze dag ook van..

7EC48341-92EA-4919-8F13-B5EDD14FC205

maar zonnebaden maakt dorstig…

8AD81DC7-BE90-464C-8AA6-533C80D8E0A5

…het troebele water uit de teil met waterplantjes smaakt dan erg lekker

IMG_2574

Mijn gaste in het atelier, Fien, heeft afgelopen week een Spaanse omslagdoek gekregen, draagt luchtiger dan een jas. De hoed die nu waarschijnlijk te warm is, moet zij toch nog even ophouden, een zomers iets heb ik niet voorhanden. Noopt mij natuurlijk om de kringloopwinkel te bezoeken. Geen straf.

 

18 gedachten over “Turbulent

 1. Dat klinkt als een heel gezellige maar megadrukke week, Ellie!
  Zou voor mij bijna te druk zijn en jij hebt het toch gered. Heerlijk, bezoek aan Anne en van Athy en dat boekje is echt leuk! Fijne dingen waar je een prijs voor betaalt, maar dat is het waard he ❤

  Liked by 1 persoon

  1. Marjolein, voor mij ook te druk. De grenzen overgegaan, maar dankzij de ‘billenprik’ heb ik het volgehouden en erg genoten!

   Like

 2. Wat een enerverende ‘mensenweek’ Ellie…met pauzes tussendoor die je lichaam zelf uitkiest. Ik kreeg een warm & genoeglijk gevoel bij het lezen van deze blog: een mooi geschreven week.
  Liefs Joke

  Liked by 1 persoon

  1. Zeker een enerverende ‘mensenweek’ Joke’ die ik, ondanks de verplichte tussenstops, niet had willen missen. Fijn dat het lezen van mijn stukje jou goed is bevallen ❤️

   Like

  1. Heerlijk weer wat te kunnen doen Wilma, het doseren was me deze keer te moeilijk, maar ik heb ontzettend genoten van alles en iedereen!

   Like

  1. Het was echt heerlijk eens meer te kunnen doen, ook al was telkens erna de man met de hamer in de buurt, genoten heb ik. Met de extra’s aan billenprik hoop ik uit de dip te komen. Ik hoef niet zoveel te kunnen doen als afgelopen week, maar iets meer dan tot nu toe zou mij al heel blij maken, Margo 😀

   Liked by 1 persoon

 3. Alles heeft zijn prijs schat, dat weet jij ook maar al te goed. En zo lang we die prijs bereid zijn te betalen en, zolang we dat kunnen, vieren we ons leven iedere dag op onze eigen wijze.

  Liked by 1 persoon

  1. Niets meer aan toe te voegen, het is precies zoals jij het verwoordt, Athy. Veel moois valt er te beleven, zoveel mogelijk wil ik, met eigen keuzes maken hierin, genieten!!

   Like

  1. En gelukkig ben jij daar dan die mij de kans geeft mijn energie aan ‘lieve mensen en leuke dingen doen’ te spenderen en in huis alles opvangt ❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s