Geen categorie

Geheugenmachientje

kerk-1

 

In mijn hoofd huist blijkbaar een geheugenmachientje dat op gezette tijden en op de juiste dag in werking treedt. Een machientje dat mij vertelt wat er aan de hand is of is  geweest. Bijvoorbeeld verjaardagen. Die ploppen gewoon omhoog hoewel ik er de laatste paar jaar twee ben vergeten. Blijkbaar heeft het machientje toen een onderhoudsbeurt nodig gehad. Of trouwdagen of sterfdagen. Plots zijn ze er en herinneringen komen vanzelf naar boven. Ik hoef daar geen enkele moeite voor te doen.

Zoals vandaag. Een november. Allerheiligen. Ook zo’n bijzondere dag waar ik herinneringen aan heb. Het staat op mijn netvlies hoe wij daar samen de trappen op liepen. Lees het hier Allerheiligen

 

6 gedachten over “Geheugenmachientje

    1. Mieke, als kind begreep ik dat niet en was het heel beangstigend. Als volwassene, met de wetenschap die ik toen had verkregen, kon ik het wel begrijpen dat mijn vader niet reageerde. Hij wist niet hoe erover te praten.

      Liked by 1 persoon

  1. Jammer dat de reacties van een paar jaar geleden niet meer zichtbaar zijn bij de post ‘Allerheiligen’. Bij de overgang van de vroegere website naar deze is niet alle content mee verhuisd. Daarom vind ik het nu ontzettend fijn te zien dat er ook lezers zijn die nu een reactie op ‘Allerheiligen’ geven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s