Geen categorie

Kerstreces

fullsizerender

De hele week al wil ik blogpost schrijven. Ondanks dat ik al verschillende concepten heb die hier en daar alleen nog maar wat hoeven aangepast te worden, foto erbij en klaar, doe ik het niet. Geen zin. Dreutel door het huis. Pak zo nu en dan de fiets. Bezoek een nieuwe ‘witte-jassen-man’. Drink koffie met vriendin. Zit in het atelier, op de bank of met boek in bed rechtop tegen de kussens aan.

Bestel bij dat bekende grote concern met een ‘B’ ook wat tekenspullen. Wasco en houtskool staan op mijn lijstje. Blijkbaar met de verhuizing per abuis in de verkeerde doos en naar de opslag gegaan. Ook een aquarelblok, (ik kan het maar in huis hebben) en een rol onbedrukt dun papier om op te tekenen. Daar wil ik mij eens wat meer op toeleggen. Kan nog geen streep recht op papier zetten. Misschien is dat tekenen wel een idee om weer ‘los’ te komen nu ik kwast en doek ook al een beetje links laat liggen.

Is dat het kerstreces? Blijkbaar heb ik het al in gang gezet. Ik zie wel wat ik doe. Lezen, schrijven, schilderen of tekenen. Fietsen of afspreken met iemand. Er is zoveel wat ik graag doe en soms is het ook fijn helemaal niets te hoeven. Maar eerst ga ik vanaf vanavond, als Man van zijn werk thuiskomt, samen het lange weekend van ‘vier dagen vrij’ vieren. Na de boom, de ballen, de lampjes en het geknetter van het vuurwerk ben ik er weer. Voor nu wens ik jullie gezellige kerstdagen en een gelukkig en vooral gezond nieuw jaar 2018.

26 gedachten over “Kerstreces

  1. Dank, Mies. Wat een mooie wensen geef je mij en ons mee. Ik hoop je in het nieuwe jjaar hier ook weer te ontmoeten en je te kunnen volgen met je verhaaltjes, ik kijk ernaar uit!

   Like

 1. Zit jezelf niet zo op je huid, lieve Ellie. Al vanaf de zomer hebben jullie spannende tijden gehad met een verhuizing op de koop toe. Daarbij je witte jassen circus. Kom op. Dat je niet total loss bent laat zien dat je een sterke vrouw bent. Je creativiteit kan je niet kwijt raken. Net als de zon komt dat ook weer terug wanneer de tijd er rijp voor is.

  Liked by 1 persoon

  1. Athy, dank voor je woorden, die heb ik net nodig. De pas op de plaats, geen zin en vermoeidheid zijn mij aangereikt door mijn lijf, daar moet ik naar luisteren. Dat kerstreces moest beginnen, dan zal na de boom en het vuurwerk waarschijnlijk weer die behoefte aan taal, kwast en doek er zijn.

   Like

  1. Een lang weekend en dan nog wel vier dagen is een heerlijk vooruitzicht, Marjolein. Ik wens jullie ook een gezellige kerst, geniet ervan! Op het tekenpapier kom ik terug, dank voor aanbod xx

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s