Geen categorie

Vakantie – 3

buiten 4

Mensen vragen mij hoe het is om in een vakantiehuis te wonen. Meestal geven zij dan ook meteen zelf het antwoord. In elk geval zouden zij altijd het vakantie­-gevoel hebben. Zeker bij mooi weer en de eenden, ganzen en zwanen drijvend op het water van het ven. Want dat is het uitzicht nu ik hier aan tafel zit te schrijven. Een geweldig uitzicht. Maar vakantie? Dat is het voor mij niet. Het is een tussenstop op weg naar een definitieve woonplek.

Zeker. Het is fijn hier te kunnen wonen, maar het is en blijft tijdelijk. Niets van mezelf, behalve wat accessoires. De meubels niet mijn smaak. Ik mis het atelier, ook al hebben we een slaapkamer leeggehaald en daar een tafel, de ezel, doeken, kwasten en verf naar binnen gesjouwd. Het blijft behelpen. Vooral als je een ruimte van jezelf hebt gehad. Je niet voorzichtig hoeft te zijn voor een spatje hier of daar en grote schilderijen kunt maken omdat de ruimte er geschikt voor is. Waar de doeken aan de muur kunnen hangen. Hier staat alles op de grond. Niet echt inspirerend.

Als de zon schijnt en ik naar buiten kijk, de eenden, ganzen en zwanen op het water van het ven zie drijven, dan denk ik inderdaad nergens anders aan. Ook niet aan het zoeken naar een huis. Dat is zo’n prachtig gezicht, daar geniet ik alleen maar van. Bij regen en donker weer voel ik mij hier toch iets minder opgewekt dan ik van mijzelf gewoon ben.

‘Geduld moet je hebben’, roept men dan. Geduld? Heb ik niet altijd. De gedachte dat ik hier een jaar of nog langer zou moeten wonen, maakt mij onrustig. Wil daar niet aan denken, maar de tijd vliegt. We wonen hier al vier en een halve maand. Ben heus tevreden met dit dak boven het hoofd, maar wat zou het fijn zijn weer met onze spullen onder een eigen dak te wonen. Dat wil ik. Liever nog dan vakantie.

25 gedachten over “Vakantie – 3

  1. Een vakantiehuis is heerlijk voor vakantie of ‘voor erbij’, denk ik. Voor nu is het ok, maar verlang naar vaste plek, weer verder met het leven, zoals jij het zegt, Mieke. Lieve groet, Ellie

   Like

 1. Ik zie je in gedachten zitten…kijkend naar de vogels! Je droomhuis kopen, inrichten, veroveren, van jezelf maken. Dat je daar aan toe bent na 4,5 maand kan ik me heel goed voorstellen. Ik hoop dat de zoektocht binnenkort uitkomt bij dat ene huis dat ergens op je wacht…
  Liefs,
  Joke G.

  Liked by 1 persoon

  1. Joke, je drukt het precies uit zoals het zal zijn. En ik heb er zin in, in het inrichten, veroveren en eigen maken. Dat vogeldorp is een must! Vind het puur genieten de bedrijvigheid daar gade te slaan. Lieve groetjes xx 😊

   Like

 2. Dat kan ik me helemaal voorstellen. Vrienden van ons hebben ook een periode in een vakantiehuisje gewoond. Wij waren er een aantal keer op bezoek en dan bekroop mij het gevoel altijd van: “Ja, leuk. Maar………………………………………..

  Liked by 1 persoon

  1. Die ‘maar’ is er ook wel, maar van alles wat op ons pad kwam, is dit de beste oplossing. Bovendien wonen we hier in een volwaardig huis en ook nog vrijstaand met wat ruimte eromheen. Dat laatste is ook heerlijk, Wilma!

   Liked by 1 persoon

    1. Dat begrijp ik helemaal, Wilma. Hetgeen waar je graag mee bezig bent ‘moet’ dan een plek hebben, zoals voor mij een leeggeruimde slaapkamer voor de schilderspullen en een tweede slaapkamer waar wij van de bedden een soort ligbank hebben gemaakt voor Wilko om muziek te luisteren. Daar staat wat van zijn apparatuur en kratjes met elpee’s.

     Liked by 1 persoon

 3. Ik heb ervaring met wonen in vakantiehuisjes en weet dus ook dat het echt geen vakantiegevoel geeft. Het is noodzaak, maar je zult ontzettend blij zijn als je weer een eigen plek hebt waar je ook al je eigen spullen weer kwijt kunt. Dan ben je weer THUIS.

  Liked by 1 persoon

  1. De noodzaak is er en we hebben een volwaardig vrijstaand huis, maar ‘eigen haard is goud waard’….daar kan ik niet omheen, Marjolein.

   Like

 4. Tja lieve Ellie, jullie hadden ook een pracht plekje hiervoor. Ik begrijp je heel erg goed. Ik kijk zelf ook uit naar mijn volgende appartement waarvan ik hoop voor onbepaalde tijd te kunnen wonen. Jullie plek bestaat hoor. Echt wel. Niet wanhopen of de moed opgeven.

  Liked by 1 persoon

  1. Hier wonen is zoveel beter dan ergens in een chalet op een drukke camping, er is rust en ruimte, maar toch is het niet echt ‘thuis’. Daar verlang ik weer naar, Mira. Moed opgeven? Nooit…

   Like

 5. Je hebt het mooi beschreven Ellie. Ofschoon jullie beslist in staat zijn jullie eigen sfeer te creëren valt dat niet mee in een neutrale woning waarin iedere gast zich moet kunnen vinden. Je hebt wensen en je hebt een gezondheid-issue. Ik vind jullie knap zoals jullie de moed er in houden. En die woning die komt.

  Liked by 1 persoon

  1. Athy, je hebt gezien waar wij nu wonen en kunt je er een beeld van vormen. Het is prima wonen hier, maar ‘thuis’ is het beslist niet ondanks het eigen stempel. Op een dag is het er…weer een eigen ‘thuis’, ik vertrouw erop!

   Like

  1. Cora, leuk je hier te ontmoeten. Dank ook voor je complimentje en, het is hier goed om tijdelijk te wonen, maar dat geduld hè, niet mijn sterkste kant…toch weet ik dat het ‘thuis’ er komt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s