Geen categorie

Niet bijzonder – Heel gewoon

fullsizerender-2a

De eerste dagen. Waarvan? Van ‘weer-aan-de-slag-na-de-vakantie’. Moet mezelf een trap onder de kont geven weer iets te gaan doen. Ik heb namelijk nog niet echt zin in ‘na-de-vakantie’. Ben nog steeds niet uitgerust. Om alvast op te verheugen heb ik mijzelf nog een paar weken beloofd. Ik noem het de ‘afsluiting-zomer-start-herfst-vakantie’. Zal ergens eind september begin oktober zijn. Dan weten jullie dat al. Is er hier niets nieuws te lezen.

Maar ik ben weer begonnen. Deze week weer blogpost. Het werk in het atelier heb ik ook weer opgepakt. Dat laatste klopt eigenlijk niet helemaal. Ik schilder namelijk ’s ochtends vroeg. Buiten. In huis is het veel te benauwd. Tot tegen het middaguur kan ik bezig blijven. Daarna ruim ik alles weer op. Het wordt dan zo warm dat de verf aan de kwast is opgedroogd voordat ik ‘m op het doek kan zetten.

Ook al had ik vakantie, stilgezeten heb ik natuurlijk niet. Ik heb ook wat gedaan.

Eindelijk die magazines gelezen. Daarna van alles eruit gescheurd en in mijn inspiratieboek geplakt. Een goede bezigheid om rust te pakken.

Heel veel geluierd. Buiten in een stoel gelegen. Zo relaxed dat ik regelmatig in slaap ben gevallen. Dat heeft mij goed gedaan. Toen ik aan de vakantie begon was ik verschrikkelijk moe.

Ook heb ik wat geschilderd en met houtskool portretjes op papier geschetst zoals ik het in de cursus heb geleerd. Alleen maar ontspanning bij het schetsen en met kwast en doek.

Regelmatig gefietst in de omgeving. Onderweg koffie en soms meer op het terras.

Vriendin bezocht. Een bijzondere dag was dat. Praten, lekker eten, gezelligheid.

Roseetjes gedronken. Heerlijke kaasjes erbij en nacho’s uit de oven. Wat kan ik daarvan genieten.

De huizenjacht is er ook nog steeds. Daarvoor zijn we een paar keer op pad gegaan. Rijden en kijken. Door straten en wijken en nog eens en weer een keer. Staat er misschien particulier een huis te koop? Wie weet, vinden we op die manier een plek om te wonen.

Zo ongeveer zijn de vrije dagen omgevlogen. Niet bijzonder – heel gewoon.

 

 

 

30 gedachten over “Niet bijzonder – Heel gewoon

   1. Dat snap ik Ellie. En ook dat het moeilijk is om iets te vinden dat aan alle eisen voldoet.
    Wij wonen nu dertig jaar in ons huis en nog nooit één dag spijt gehad.
    Voor we dit vonden waren we ruim een jaar aan het zoeken en zagen niets dat ons beider goedkeuring had én binnen ons budget paste.

    Liked by 1 persoon

    1. Zo gaat het nu ook bij ons, niets wat past of binnen budget. Het andere huis vonden we ook pas na anderhalf jaar zoeken. We geven de moed niet op, maar wat zou het fijn zijn…Op deze plek raak ik geïsoleerd en niet meer echt geïnspireerd. Gelukkig zijn daar ook de lieve facebookvrienden waaronder jij, Margo ❤️

     Liked by 1 persoon

 1. Heerlijk toch ! Meer moet da nie zijn! En best gezellig daar in het schaduwhoekje schilderen!
  Wat worden jou portretten knap zeg ! Het zit er echt in!
  Volg jij online cursus?
  Liefs nog en veel plezier !

  Liked by 1 persoon

  1. Het is ‘s ochtends heerlijk om op die plek te schilderen, leuk dat je de portretjes kunt waarderen, Rita 👩‍🎨 heb 5-daagse online cursus bij Yvon van Bergen gedaan en mij ook ingeschreven voor de online masterclass, heb er zin in naast het abstracte ook andere disciplines te leren!! Doe jij ook mee? Lieve groetjes xx

   Like

  1. Dank dat je mijn blogpost leuk vindt Sonja, een compliment dat me blij maakt. Het ontspannen gevoel probeer ik elke dag te hebben, tot nu toe lukt het 😀

   Like

 2. Ja Ellie de tijd vliegt voorbij. Heb je verhaal gelezen. Hoop uitgerust om weer verder te gaan. Ook dat geeft weer nieuwe energie. Bezig zijn het vinden van een nieuw huis.wens je met alles veel succes.Heb je mijn vakantie verhaal ontvangen?
  Lieve groeten Trudy

  Liked by 1 persoon

  1. Trudy, eigenlijk is elke dag vakantie als er geen baan buitenshuis is, maar samen vakantie is specialer! Je verhaal ontvangen, maar moet het nog lezen. Kon mijn e-mail account niet meer openen, dat heb ik kunnen herstellen, nu alles nog lezen!

   Like

 3. Ik herken het wel, het moeite hebben met weer gewoon dingen te gaan doen. Het is er denk ik ook te warm voor. Ik probeer wel zoveel mogelijk elke dag piano te spelen, maar soms is het zo warm en word ik zo moe dat ik scheel ga kijken. Dan stop ik maar weer. Schilderen heb ik al helemaal niet meer gedaan alleen een paar kleine inkt tekeningetjes gemaakt. Plannen genoeg, maar daar blijft het bij.
  En misschien moet je jullie huis gewoon spontaan een keer tegenkomen.

  Liked by 1 persoon

  1. Wilma, fijn dat jij herkenning vindt. Jij probeert toch ook wat te blijven doen, daarnaast werk je nog, snap dat je moe bent, zeker met dit weer, maar muziek maken en tekenen hoort bij je, dat zal altijd blijven trekken 😊 een huis komt er zeker!

   Liked by 1 persoon

  1. Wat een mooi compliment, Mies. Het gewone is voor mij ook vaak bijzonder! Uitzonderlijk zo’n mooi weer in onze vakantie gehad, duurt vast nog de hele maand augustus…

   Like

 4. Ha, niets bijzonders, heel gewoon…..
  Nou het weer is al niet gewoon maar heel bijzonder. Soms kak ik in en verlang naar regen maar dat is van korte duur, want ik geniet wel van dat extreme. Het heeft alleen een prijs.
  Bovendien ben jij als mens ook niet bepaald heel gewoon maar wel heel bijzonder en dat heeft een weerschijn in je tekenen, je schilderen en je schrijven.
  Waar ik altijd te veel woorden en te lange zinnen nodig heb, kan jij het precies in de kern neerzetten. Heb weer genoten lief mens.
  Tot een volgende keer.

  Liked by 1 persoon

  1. Athy, we hebben bijzonder mooi weer in onze vakantie gehad, een uitzondering. Ik houd wel van deze mooie zomer, maar de bezigheden moeten beslist worden aangepast. Gelukkig kunnen jij en ik dit ook ‘gewoon’ doen!
   Van en door je compliment voel ik mij blij, verrast, verlegen en ook een beetje trots, dankjewel daarvoor ☺️

   Like

 5. Fijn Ellie, snap de overgang en de moeilijkheidsgraad in het oppakken van de draad. Hier ook veel geluier en de ontdekking van de E-bike. De wereld ligt aan mijn voeten! Liefs en sterkte met opstarten. ❤

  Liked by 1 persoon

  1. Berna, wat heerlijk dat je nu een e-bike hebt! Ik wilde er nooit een, vond het iets voor anderen, toch zeker niet voor mij?? Echter fysiek gedwongen, of elke dag achter de geraniums en niet meer fietsen, ligt ook voor mij sinds drie jaar de wereld aan mijn voeten. Ik kan zomaar op pad, in weer en wind 🚴‍♀️

   Like

    1. Berna, wat zou het fijn zijn als je een e-bike zou hebben, zeker geen overbodige luxe met je luchtwegproblemen. Het is heerlijk zomaar zonder veel inspanning op de fiets te kunnen stappen. Goed sparen dan 😊

     Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s