Geen categorie

Roerige week

76904-zeefotoblog

Vorige keer was ik na het infuus een paar dagen moe en slap. Niet vooruit te branden. Deze keer ben ik een kleine week ziek geweest. Maar ondanks dat heb ik wel een leuke week gehad.

Ben voor het infuus weer naar de kliniek in Nijmegen geweest. Van negen tot half vijf zit, hang en lig ik daar in de stoel. Het medicijn loopt via de goede hand naar binnen. Rechts. Lastig. Het puzzelboek blijft in de tas. Het leesboek op schoot. Maar met nog negen andere vrouwen in de ruimte komt van lezen niet zoveel terecht. Het meest vervelende echter is dat ik van nature alles rechts doe en de naald er een keer bijna uitschiet. Gelukkig kan het zo hersteld worden. Niet iedereen kan goed infuus prikken. Dat heb ik die dag weer eens gemerkt.

Het is er een met nare gevolgen. Een kleine week ben ik ziek geweest. Niet alleen moe en slap. Hondsmoe. Hondsberoerd. Fijn dat Man er is met bemoedigende woorden. En een verrassing. Zoals jullie misschien wel weten heb ik altijd heimwee naar de zee. Die wordt binnenkort ingelost. Ga ik een weekend naar de kust. Heerlijk. De voorpret is er al.

aedd1243-c570-4a31-bfce-9b197f406d27-1.jpg

Maar het ziek-zijn heeft nog meer leuks opgeleverd. Niets doen of kunnen doen past niet bij mij. Ik heb de website veranderd. Eindelijk. Dat wilde ik al langer, maar het ontbrak mij steeds aan moed en de rust eraan te beginnen. Eenmaal aan de gang heb ik er veel plezier in. Man heeft zo nu en dan geholpen. Met mij overlegd, aangedragen en opgezocht als ik niet wist hoe het aan te pakken. Misschien verandert er nog iets meer, dat weet ik niet. Voor nu ben ik tevreden. Kijk gerust eens rond op mijn site, er is meer dan blogpost. Ik zou het leuk vinden. Ook om te horen wat jullie ervan vinden.

Al eerder heb ik contact gehad met Sabine Boogaard. Een Nederlandse vrouw, geëmigreerd naar Colombia. Sinds een paar jaar heeft zij haar eigen bedrijf in webdesign. ‘Ken’ haar van social media. Elke maand geeft zij een aantal gratis sessies cadeau. Ik heb er een geboekt. Een heel uur hebben we gepraat. Door haar enthousiasme, haar vragen en uitleg werd ik zo geprikkeld dat ik vanzelf aan de slag ben gegaan. Alle credits voor mijn lef de website te veranderen gaan dus naar Sabine.

Ik heb ook nog portretjes geschetst en een paar geschilderd. Bij Yvon van Bergen heb ik een online challenge en een masterclass intuïtief portret schilderen gevolgd. Al heb je nooit getekend, dat is bij mij het geval, zij sleept je zo mee in haar video-lesmateriaal, dat je spontaan een potlood, stift of stuk houtskool pakt en begint. En er ontstaat warempel iets. Zo is het bij mij gegaan. Tot nu toe alleen op papier. Nog niet op doek geprobeerd. Dat is voor later. Het schilderen vanuit gevoel heeft Yvon weer bij mij losgemaakt. En vooral het schilderen ‘buiten de lijntjes’. Toevalligheden die ontstaan, het imperfecte. Het mag allemaal. Dat past bij mij.

Het is een roerige week geweest. Kommer en kwel én plezier. Het laatste overheerst.

www.sabineboogaard.nl

www.yvonvanbergen.nl

22 gedachten over “Roerige week

 1. Lieve Ellie, wat ben je toch een bron van inspiratie met je realistische kijk op het ziek zijn en een lichaam dat niet meewerkt. Niet verbloemen dat het vaak zwaar en naar is, maar ook naar de mooie lichtpuntjes kijken. Ik leer veel van je.

  Door jou mooie kunstwerken heb ik het tekenen ook weer opgepakt en geniet er enorm van.

  Nu zit ik zelf in een mindere periode en weet je me weer te inspireren door te focussen op de lichtpuntjes. Je bent een mooi mens. Dikke knuffel

  Sonja

  Liked by 1 persoon

  1. Sonja, hoop dat je snel weer een betere periode hebt, niets is zo naar als je lijf en hoofd niet mee willen werken. Het lukt mij ook niet altijd evengoed de lichtpuntjes te blijven zien. We zijn mensen en het leven is niet altijd gul…dank voor je lieve en mooie complimentjes ❤️ En blijf genieten van het schetsen!

   Liked by 1 persoon

 2. Zo is dat Ellie, wie er open voor staat weet altijd weer een inspiratiebron tot nieuwe ideeën te vinden. Fijn om te lezen dat het negatieve ten goede keert als het een meerwaarde aan gedachtegoed oplevert. Liefs

  Liked by 1 persoon

 3. Graag je verhaal van de afgelopen week gelezen Ellie, en wat fijn dat het plezier overheerst. Ik vind je intuïtieve werk prachtig om te zien en geniet ervan. En natuurlijk ga ik je nieuwe website nog bekijken, maar ik moet nog even ‘doseren’, je begrijpt vast wel waarom. Lieve groet van mij! xxx

  Liked by 1 persoon

  1. Jannie, het enige belangrijke is nu dat je rust neemt en hebt. Rouwen is een intens iets. Die website komt wel, al fijn dat je me gelezen hebt en nog fijner dat je van mijn intuïtieve werk geniet. Ik word er zelf erg blij van! Lieve groetjes ❤️

   Like

  1. Trudy, belangrijk om bij jezelf te kunnen blijven, meer nog om bij jezelf te zijn. Pas dan kun je doen waar je voor staat, waar jij jezelf fijn bij voelt. Dank voor je reactie. De zee komt eraan, heerlijk! Lieve groetjes 😊

   Like

  1. Ik geniet enorm van de video’s, word er blij van, ook van het schetsen en proberen zo losjes mogelijk alles te doen. Dat was ik een beetje kwijt, maar gelukkig voel ik het vaak weer 😊 fijn dat je er bent en uitdeelt xxx

   Like

  1. Ik ben blij dat we met elkaar hebben gepraat Sabine, vond het ontzettend leuk en heel zinvol. Bedankt voor alle hulp die je cadeau gaf 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s