Geen categorie

Heerlijke dagen

IMG_4639
Jan Sluijters. Het gezin Sluijters. Moeder, vader en twee zussen

Wat ik heb gedaan?

Kunst
Met Man naar het Noord-Brabants Museum geweest. Daar is de expositie van Jan Sluijters, ‘De wilde jaren’ te zien. Ook nog andere kunst, maar we zijn speciaal voor het werk van deze kunstenaar gegaan. We hebben genoten. Natuurlijk heb ik het mooie boek van de tentoonstelling gekocht. En een magneet. Die spaar ik. Ook heeft Man nog een prachtig boek met aquarellen en schetsen van deze kunstenaar ‘gevonden’ en na zijn werk een extra ritje van een uur gemaakt om het voor mij op te halen. Jullie snappen dat ik hier erg blij mee ben.

 

Ook hebben we een opening van een expositie in België bezocht. Meerdere kunstenaars stellen tentoon, samengevoegd in een groep, genaamd ‘Exposure’. We hebben heel mooi werk gezien, leuke mensen gesproken en de dag met lieve vrienden en een etentje afgesloten.

IMG_4948

Vriendinnen
Wat zijn zij belangrijk. Goede vriendinnen waar je echt van op aankan. Die contact zoeken. Waar je met plezier heengaat en zij die hierheen komen omdat het voor mij soms fysiek een beetje moeilijk is.

Naar Vriendin A. geweest. Heb met haar een lekkere lunch en heerlijke middag gehad. Niets is ons vreemd om over te praten. Als verrassing heb ik een paar kunstboeken mogen uitzoeken die van haar moeder zijn geweest. Bovendien heb ik nog een gedichtenbundel cadeau gekregen en bij vertrek een doos verse eitjes van de kippen.

 

Vriendin D. is bij aanvang van de vrije weken hier geweest. Het is prachtig weer en we hebben een paar uur in de zon kunnen zitten. De blauwe druifjes die zij meebracht staan mooi in bloei en zo geniet ik na van haar bezoek.

IMG_4934

Onverwacht heb ik ook afscheid van een ‘vriendin’ genomen. Tot mijn verbijstering verloochende zij onze vriendschap zo pijnlijk dat ik alleen maar afscheid kon nemen. Eerlijk gezegd, heb ik er geen woorden voor. Ben werkelijk in shock dat iemand van wie ik dacht dat zij empatisch was, zo meedogenloos kan zijn. 

Huis
Samen hebben we met de makelaar nog een huis bekeken. Zelfs met twee makelaars en beiden hebben het afgeraden. Een prachtig pand, maar hoe we het willen gebruiken vraagt zoveel moeilijke veranderingen en kost veel geld bovenop de toch al hoge vraagprijs waarvoor je tegenwoordig een huis niet meer kunt kopen. Tel er gerust nog wat geld bij op. De jacht naar een fijne woonplek is nog niet voorbij.

Van alles en nog wat
In de vrije dagen die ik heb genomen, overigens zonder Man, hij heeft gewoon gewerkt, heb ik ook nog heerlijke verjaardagstaart gegeten, een boek en achterstallige bijlages van kranten gelezen, gestudeerd uit ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron, gefietst en veel geslapen. En ook nog hard gewerkt in het atelier.

IMG_4946

Ben weer eens tot het besef gekomen vaker van deze dagen in te lassen. Het doet mij ontzettend goed regelmatig meer op mezelf te zijn. Te doen waar ik op dat moment zin in heb. Daar laad ik van op. Word er een aangenamer mens van. Het waren heerlijke dagen met gouden randjes. Niets afgesproken op de twee bezoekjes na.

Maar nu weer het gewone ritme met de dagelijkse dingen die er (moeten) gebeuren. Zoals vanavond. Man helpt in het atelier. Er moet ‘verbouwd’ worden. En het is tijd voor nieuwe blogpost. Voilá.

 

 

 

 

 

 

28 gedachten over “Heerlijke dagen

 1. Lekker moet dat geweest zijn om zo op deze manier je tijd te vullen. Beroerd van die (ex) vriendin die je spullen niet terug geeft. Slaat nergens op. Gelukkig heb je A. met de kippen. Daar kun je vanop aan. Mooi dat je weer een lange blogpost hebt kunnen schrijven.

  Liked by 1 persoon

  1. Het waren heerlijke dagen Mies, vooral op mezelf en de tijd hebben. Bovendien kriebelde het weer om te schrijven, dat had ik mondjesmaat gedaan, nu weer volop bezig!

   Like

 2. Lekker veel kunst en met mensen die van kunst houden en van jou!!! En dat met dit stormachtige weer waait die ex vriendin vanzelf compleet weg en ja dat is diefstal!!! En bij jou waaien de kleuren zo het atelier binnen en op doek! Leuk werk!!!! Xxx

  Liked by 1 persoon

  1. Van de kunst heb ik enorm genoten Marleen, zowel van Jan Sluijters in Den Bosch als van Exposure in het CC Muze. Altijd fijn er ook met andere liefhebbers en soms ook met de kunstenaar over te kunnen praten! Een paar kleuren zijn hier vandaag al naar binnen gewaaid 😀

   Like

 3. Lieve Ellie,

  ik kan steeds maar niet inloggen dus heb ik mijn commentaar op je blog maar gekopieerd. Zie het onderstaande:

  ” Mooi beschreven hoe jij je dagen vult met het bezoeken van exposities, de dagelijkse gang van zaken, zowel de positieve als negatieve beslommeringen. Ik kan zo mooi met je oplopen… Leuk geillustreerd met foto’s ook als een plakboek of een foto album. Ik ga je weer vaker lezen. Je hebt een heldere directe stijl. Daar houd ik van. Het leven als een dagboek met ups en downs, maar altijd de gelukkige keerzijde…

  Lieve groet, Elbert ”

  Op do 14 mrt. 2019 om 09:23 schreef Ellie Schmitz :

  > Ellie Schmitz posted: ” Wat ik heb gedaan? Kunst Met Man naar het > Noord-Brabants Museum geweest. Daar is de expositie van Jan Sluijters, ‘De > wilde jaren’ te zien. Ook nog andere kunst, maar we zijn speciaal voor het > werk van deze kunstenaar gegaan. We hebben genoten. Natuurli” >

  Liked by 1 persoon

  1. Fijn dat je er weer bent, Elbert, welkom! Het is heerlijk even veel tijd voor mezelf te hebben. De dagen te vullen alleen met dàt waar mijn hart een sprongetje van maakt. Mooi weekend, lieve groetjes, Ellie.

   Like

 4. Lieve Ellie, heerlijk je weer te lezen. De dingen die je hebt gedaan. Hoe je geniet van kunst, van mensen, maar alles op zijn eigen, op jouw tijd. Juweeltjes krijg je dan in de schoot geworpen. Ik herken je ervaringen met vriendschap, de blijdschap, de teleurstellingen. Ook hier past doseren, grenzen stellen, weet ik langzamerhand uit eigen ervaring.

  Liked by 1 persoon

  1. Cora, wat een mooie reactie van jou, een juweeltje 😊 Je beschrijft precies hoe dagen kunnen verlopen. Dat terugtrekken en op mezelf zijn is nodig om weer in balans te komen. Doseren in bezigheden lukt mij niet altijd zo goed. Het is dan heerlijk ‘te zijn’ in mijn cocon.

   Like

  1. Mieke, het waren echt heerlijke dagen, samen met Man en vriendinnen, maar ook alleen. Juist dat op en met mezelf zijn is voor mij noodzaak. Dan pas kan ik opladen, heerlijk!

   Liked by 1 persoon

 5. Lieve Ellie,
  Wat een fijne dagen. Heerlijke bezoekjes aan en van vriendinnen en aan kunst en hun makers. Pareltjes van dagen, die doen zo goed. Herkenbaar, zo’n vriendin die opeens vriendschap opzegt en ongelooflijk dat ze spullen van je houdt. Bizar. Gauw vergeten, dat mens en geen energie meer aan verspillen.
  Was fijn om over je vakantie te lezen.
  Alvast een fijn weekend,
  Groetjes,
  Selma

  Liked by 1 persoon

  1. De dagen waren met gouden randje, inderdaad pareltjes, dat zeg je heel mooi, Selma. En ze hebben goed gedaan. Veel op mezelf, rommelen, schilderen, lezen, mensen ontmoet, kunst bekeken, heerlijk! Lieve groetjes en mooi weekend 😊

   Like

 6. Leuk om je verslag van de afgelopen tijd te lezen Ellie. En grappig, ik schaf mij ook graag een magneet aan na een museumbezoek en ja, ook graag een boek. 🙂 Vervelend dat die vriendin je zo’n streek geleverd heeft, maar gelukkig heb je zoals ik hierboven las, ook nog heel lieve vriendinnen. Fijn, dat je van veel mooie dingen en momenten hebt genoten. Hartelijke groet! xxx

  Liked by 1 persoon

  1. Jannie, wat leuk om te lezen dat je na een museumbezoek ook met een magneet en boek weer huiswaarts gaat 😀 en dan lekker thuis nagenieten! Ik heb fijne dagen gehad en genoten, dat is zeker! Lieve groetjes en mooi weekend 🌺

   Like

 7. Weer heerlijk gelezen, fijn dat er weer een blog was. Idd als een dagboek van je leven.
  Inspirerend. Ik verheug mij op dinsdag a.s. Eindeloos van gedachten wisselen, elkaar inspireren en verhalen vertellen.
  Mijn bekkie ligt nog wat dwars maar karnemelksepap is ook lekker, toch? Grapje.
  Tot dinsdag en groeten aan man.

  Liked by 1 persoon

  1. Fijn dat je van deze blogpost hebt genoten. Hoop dat ‘het bekkie’ intussen weer wat opgeknapt is. Had genoeg inspiratie opgedaan, ook al was ik veel alleen, juist dan gaat het stromen. Rust en weinig prikkels. Het beschrijven ervan is dan ook een logisch gevolg. Ik verheug mij er ook op elkaar weer te zien. De doos met kaartjes komt ook mee 😍 mooi weekend xxx

   Like

 8. Fijn te lezen dat je zo hebt genoten van alle kunst Ellie♡en knap dat je dat allemaal zo mooi kunt verwoorden.
  Ik hoop dat je daar weer nieuwe inspiratie hebt opgedaan, want jouw laatste doekjes vind ik echt heel mooi …zo lekker fleurig.
  Fijne avond en liefs Coby

  Liked by 1 persoon

  1. En ik geniet nu ook van jouw mooie reactie, Coby 😍 inspiratie heb ik zeker opgedaan, door kunst te bekijken, daar mensen te ontmoeten, maar ook door op mezelf te zijn en zonder afspraken aan de gang te gaan met kwast en doek. Af en toe moet ik van die dagen inlassen, doen mij goed! Mooi weekend, ik kijk uit naar nieuw werk van jou. Lieve groetjes ❤️

   Like

 9. Wat heerlijk om te lezen dat je genoten hebt van het uitstapje, een heerlijke lange blogpost met veel moois. Het is altijd verdrietig als je teleurgesteld wordt door mensen, het hoort bij het leven maar dat maakt het niet minder verdrietig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s