Geen categorie

Kunst en meer

IMG_4368.JPG
Een van de kaarten die ik van mijn werk heb laten drukken

Geen blogpost zoals jullie van mij gewend zijn hoewel ik genoeg inspiratie heb om te schrijven. Het borrelt zelfs, maar vandaag is de keuze voor meer beeld.

Per toeval is maart een ‘kunst-kijken-maand’. Waar ik al naar de expositie van Jan Sluijters ben geweest én naar de opening van Exposure in België, heb ik de tentoonstelling van Evert Thielen in het Limburgs Museum in Venlo nog tegoed.

Intussen ben ik ook nog naar een overzichtstentoonstelling van Piet Schoenmakers geweest. Deze is te zien in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Nog tot 31 maart aanstaande en zeer de moeite waard. Wie tijd heeft en van kunst houdt, ‘gaan’!

Klik op de eerste foto en zo verder

Het lijkt zo wel of ik verder niets anders doe dan ‘kunst-gaan-kijken’. Dat is natuurlijk niet zo. Met Vriendin M. ben ik naar een huiskamerconcert geweest. Daar hebben we genoten van een muzikale reis met liedjes van en verhalen over Leonard Cohen. En volgens Vriendin A. is het reisseizoen geopend. Heb haar dus bezocht. We hebben samen een heerlijke middag gehad.

Klik op de eerste foto en zo verder


En thuis.
Lezen, schrijven, schilderen en de online schilderlessen bestuderen. Daar raak ik zo door geïnspireerd dat ik alleen nog maar aan de slag wil met kwast, verf en doek. Gelukkig heb ik al voorbewerkte doeken klaarstaan. In mijn enthousiasme ben ik nog in de natte structuur gestapt. De sok heb ik weggegooid. Niet meer te redden.

IMG_4697
Zie het rondje. Dat is de afdruk van de hak van mijn voet.
IMG_4979
Ik had er al twee, maar voor het eerst een bloeiende clivia in huis, weliswaar in knop gekregen. Zelf is het mij nog nooit gelukt deze plant te laten bloeien.
IMG_4963
Sam, genietend in de zon…
IMG_4750
… en ook zo nu en dan de wacht houdend in het atelier 🙂 

Piet Schoenmakers

 

 

 

18 gedachten over “Kunst en meer

  1. Heerlijk om met boeken, kunst, lezen en schrijven mijn dagen te vullen. Niet vergeten ook nog zo nu en dan naar buiten te gaan 😉

   Like

 1. Het was een hartverwarmende zielen=dag en ik geniet nog steeds na. Mooi dat je de foto’s hebt gebruikt. Je hebt je gelaafd aan kunst en nu weer zelf aan het werk.
  Ben je de eerste die een sokafdruk in haar kunst verwerkt? Dat gaat vast navolging krijgen.
  Je bent een heerlijk mens, Ellie.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s