Geen categorie

‘Overzomeren’

deab0-kleding
Eerst hik ik er een paar weken tegenaan. Blijft het koud dan heb ik een excuus om het nog even uit te stellen. Maar zo langzamerhand is het voor de wollen borstrok niet meer koud genoeg. Het wordt tijd de kledingkast leeg te halen. Iedere keer zie ik er tegenop. Dagen heb ik nodig om alles voor elkaar te krijgen. Ik hoor jullie al vragen: ‘Waarom laat je niet gewoon alle kleding in de kast hangen? Of heb je zoveel dat er niet genoeg plek voor alles is?’ Dat is het niet. Bij mooi weer wil ik de winterkleding niet meer zien. Als dan na lange tijd het najaar begint en ik die kleding tevoorschijn haal, na er wéér weken tegenaan te hebben gehikt, ben ik blij met de ‘nieuwe’ garderobe.

Terug naar wat ik wil vertellen. Het leeghalen van de kledingkast.
Zodra ik er klaar voor ben ren ik naar boven en ruk ‘alles voor de kou’ uit de kast. De eerste hindernis genomen. Maar dan ben ik er nog niet. Het is de bedoeling ook nog kleding op te ruimen. Kleding die ik afgelopen winter wéér niet heb gedragen. Maar zodra ik met opruimen wil beginnen, gebeurt het. Van kordaat verander ik in een besluiteloos, labiel typje. Dilemma. Ik kan nergens afstand van doen.

Dit is al oud. Toch nog te gebruiken in het atelier?
Dit is een beetje vaal geworden. Kan ik ook aantrekken als ik ga schilderen.
Dit ben ik beu. Heb het zo vaak aan gehad. Of kan ik het nog anders dragen?
Heb ik dit gekocht? Zonde om weg te doen. Nog als nieuw.
Bij deze jurk heb ik mij vast laten leiden door een ander.
Hoezo is dit een leuk jasje? Zal ik het toch nog bewaren?

En zo sta ik voor de kast. De stapel ‘twijfelgevallen’ groeit, evenals de stapel ‘nog goed genoeg voor in het atelier’.

Wel jammer dit weg te doen. Toch nog maar even bewaren tot volgende winter.
Niet uit de kast geweest. Wie weet, ‘ontdek’ ik het op een dag.
Niet veel gedragen. Komende winter denk ik er vast anders over.
Zal ik dit weggeven?

Jullie begrijpen dat het nog wat tijd kost voordat de winterkleding is opgeruimd en het voorjaar is in de kast. Eigenlijk heb ik hier iemand bij nodig. Iemand die zegt: ‘Weg ermee. Dit kun je niet meer dragen. Klaar.’ Zo iemand dus.

Alles wat overblijft stop ik in de wasmachine, hang het te drogen en mag ‘overzomeren’ in een kledingzak.

 

 

21 gedachten over “‘Overzomeren’

  1. Leuk hoe jij het beschrijft. Zo zie ik jou dus ook staan 😀 maar nu gaan we eerst genieten van lente en zomer, dan zien we wel weer.

   Like

 1. Haha, wij hebben twee kasten dus ik heb niet zo’n dilemma.
  De zomerkast wordt langzaam maar zeker naar de slaapkamer gehaald, de winterspullen gaan naar achteren. Daar komt dan een moment dat ik denk: dit hangt/ligt er toch wel erg vaak of lang, en dat doe ik dan weg.
  Maar ik laat dingen zomaar jarenlang hangen. Omdat ik er de ruimte voor heb EN omdat mijn gewicht zomaar één tot twee maten kan verschillen 😀

  Liked by 1 persoon

 2. O ja, zo heb ik kleding die handig in de tuin is, nodig voor een fris windje, of nodig om warm te blijven in de schaduw. En zo voorts.
  Heel herkenbaar, heeft niets met, hoe noemde je jezelf?, heeft niets te maken met labiel typje.. Besluiteloos? Nee hoor, je hebt de ervaring dat, een week nadat je iets hebt weggedaan, je ineens weer weet waarvoor je het had kunnen gebruiken.
  Maar, dat er geruimd en geordend moet worden, ja dat is, soms, nodig en meestal niet leuk.

  Liked by 1 persoon

 3. Er was ooit zo’n verkeersregel, bij twijfel niet inhalen. Eigenlijk geldt dit ook voor kleding, bij twijfel niet weghalen. Een kleine variant, maar wel zo ‘veilig’. 😀 Leuk en herkenbaar Ellie! 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Zo te lezen hier en op Facebook hebben veel vrouwen last van deze eigenschap. Dat geeft vast een saamhorigheidsgevoel 😊 mooie paasdagen wens ik jou ook, Trudy 🌸

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s