Geen categorie

Zomerstop

img_6077-e1564639606150.jpg
We zijn in Museum Singer in Laren geweest. Nog tot en met 25 augustus a.s. is er een tentoonstelling van de Duitse Expressionisten. Erg mooi. Vrijwel altijd ga ik met een boek naar huis. Ook deze keer. Zo heb ik altijd de kunst in huis.
IMG_6071
Er is ook een prachtig aangelegde tuin met terras…
IMG_5522
…maar in onze ‘eigen’ achtertuin is het ook mooi. Hopelijk blijven de maaiers een poosje weg zodat we nog wat langer van het gele kleed op het grasveld kunnen genieten.
IMG_5602 (1)
Ook elke dag weer. Alleen maar genieten van deze plant waarvan ik de naam ben vergeten. Wie het weet?
15dc16c7-0409-4157-bd31-84a883ccd7ea
Sushi. Ik ben er dol op.
IMG_5520
Ik ken de auteur van zijn column in de Volkskrant en van zijn werk voor Vrij Nederland. Dit boek van hem lees ik nu. Eerlijk-geestig-schaamteloos-rauw.
IMG_6108
En plots zag ik mieren. Niet alleen deze op de foto. Die middag heb ik er tientallen doodgeslagen. Lokdoosjes in de berging gezet, daar hadden zij een ingang gevonden. Erna niet een meer gezien.
IMG_5517
Geen schilderij. Het is maar een heel gewoon canvas plaatje dat ik als palet heb gebruikt. Te mooi om niet te laten zien.
IMG_6124
Een van mijn werkschorten.
IMG_5525 (2)
Na deze week gaat de ‘zomerstop’ in. Mijn vakantie gaat beginnen. Ik ga niet echt ‘op vakantie’. Zoals jullie op de foto zien wordt er aan een nieuwe website gewerkt. Daarvoor wil ik tijd vrijmaken en ik wil in het atelier aan het werk. Uitzoeken, opruimen, schilderen en inktportretjes inlijsten. Maar natuurlijk ga ik ook nog andere leuke dingen doen. Daarover vertel ik jullie dan na de vakantie.

Mooie zomer allen!

26 gedachten over “Zomerstop

  1. Berna, ik vond de tentoonstelling heel mooi. Erg onder de indruk van de portretten, maar ook alle andere schilderijen. Zoveel intensiteit erin, vaak ook zoveel mooie kleuren. Heb het boek al een paar keer doorgebladerd, zo mooi! En dan de ambiance, prachtige ruimtes en een mooie tuin! Jij bent vast al in het museum geweest, maar ook nu met deze tentoonstelling van de Duitse Expressionisten? Warme groet ❣️

   Liked by 1 persoon

 1. Een heel fijne zomervakantie gewenst Ellie, geniet ervan samen. En bedankt voor de tip van Singer Laren. Wij zijn binnenkort een weekje in Nederland en het lijkt me leuk om daar dan een bezoek te gaan brengen. Leuk overzicht ook van de mooie momenten in jouw leven. Groetjes! :*

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel, Jannie. Man sluit pas later aan ivm het werk, maar ik geniet alvast alleen met leuke dingen die ik wil doen. Museum Singer in Laren is echt de moeite waard, prachtige ambiance. Veel plezier in Nederland, lieve groetjes xx

   Like

  1. Dank Mieke dat je ook weer wacht op nieuwe bijdrages op de (nieuwe) website, doet goed! Volgens Marjolein Stam is het een streptocarpus en dat klopt. De bloemenvrouw had het voor mij op een kaartje geschreven, maar kwijtgeraakt, nu herinner ik mij de naam weer. Lieve groet xxx

   Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel voor complimentje, Marnel. Fijn dat je van dit fotoverslagje hebt genoten. ‘Gewoon’ vakantie aan huis, eerst alleen en later samen, maar wel met leuke bezigheden. Lieve groet xx

   Like

 2. Het is een Streptocarpus, een kleinere variant dan die wij vroeger kenden 😉
  Een heel fijne vakantie Ellie! Wij gaan zaterdag een week met de kleinkinderen en andere oma naar Zeeland. Ook heerlijk. Geniet van jullie vrije tijd samen ❤

  Liked by 1 persoon

 3. In augustus ga ik met een vriendin naar de expositie in het Singer. Hoop ook met een boek terug te komen. Fijne dagen, lekker bijkomen van alle ruis van de afgelopen maanden. Doe Wilko mijn hartelijke groeten en tot ziens na jouw vakenatie? Dagdag, dikke knuffel.

  Liked by 1 persoon

  1. Leuk dat je naar Laren kunt gaan, Athy. Je zult er zeker van genieten! Dat boek is een ‘must’!
   Ik wil wel nog even naar de ruis van de zee, die zal mij zeker goeddoen!! Lieve groetjes xx en afspreken na de vakantie is misschien ook een ‘must’ 😉

   Like

  1. Dank je wel, Mies. Mooi en zonnig is het al en inspirerend worden een paar weken ‘zomerstop’ zeker ook. Heb er sowieso veel zin 😀 tot later weer met nieuwe verhalen.

   Like

  1. Anne, dank voor je mooie compliment, maar ook voor de lieve uitnodiging, daar kom ik zeker nog op terug ❤️
   Wat fijn dat jullie bij Lukkie blijven, zelf voor hem willen zorgen en hem verzorgen. De foto in het mandje in de kelder vind ik zo aandoenlijk 😽

   Like

 4. Geniet Ellie van je zomerstop! Er blijven genoeg leuke dingen over om te doen lees ik,veel plezier. Je ziet er stralend uit op de foto, zo leuk de rode jurk. Liefs van Trudy🌿🐝🌿

  Liked by 1 persoon

  1. Trudy, ik ga er leuke weken van maken, heb er zin in. Ook leuke dingen te doen en dan heb ik nog niet eens een uitstapje naar de zee genoemd, dat staat bij mij altijd bovenaan. Heel ontspannend voor mij al ben ik er maar een paar uurtjes. Ik zit hier trouwens te blozen, wat een mooi compliment van jou, dankjewel daarvoor ❤️

   Like

  1. Hoi Margo, het is niet zo dat ik tijdens de zomerstop niet schrijf, meer dat ik overga in langzaamaan-stand. Ik blijf wel schrijven, kan niet zonder, maar even geen post hier en op fb. En binnenkort komt de nieuwe website, daar wordt nu aan gewerkt, dan gaat deze sowieso uit de lucht. Een reden om de stop en het posten samen te laten vallen (als ik dat goed gepland heb). Zoiets was ik van plan en natuurlijk heerlijk te rommelen en te flierefluiten, vakantie op mijn manier als ik niet echt op vakantie ga. Lieve groetjes xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s